maanantai 9. toukokuuta 2016

Kesä parvekkeella

Kerroin viime kesänä, millainen parveke meillä silloin oli. Pohdin myös sitä, näyttääkö parveke seuraavana kesänä samalle. Nyt tiedän vastauksen ja se on "ei".

Mietin pitkään, että missä vaiheessa olisi oikea aika laittaa parveke kesäkuntoon. Lopulta en enää jaksanut odottaa, vaan halusin toteuttaa sen mahdollisimman pian. Halusin päästä nauttimaan auringosta ja "kesäolohuoneestamme". Halusin tehdä parvekkeesta juuri minun ja lasten näköisen. Niimpä eräänä iltapäivänä ryhdyin hommiin Pikku Karhun kanssa. Hänen hommansa oli heittää ylimääräiset kivet ja kävyt parvekkeelta alas. Minä aloitin parvekelasien pesemisestä, joka on inhokkipuuhani. Kannoin tavarat ja puulaatat sisälle ja imuroin sekä pesin parvekkeen lattian. Imuroin ja moppasin vielä jokaisen puulaatan erikseen.

Mikä siellä sitten on muuttunut? 
Ennen...
...Nyt...
Rottinkituoli on toistaiseksi minun makuuhuoneessani, koska se sopii tällä hetkellä sen sisustukseen paremmin kuin parvekkeelle. Kasasimme Ison Karhun kanssa poikien teltan parvekkeelle ja se on kesän ajan heidän leikkipaikkanaan. Sovimme että voimme jossain vaiheessa kesää nukkua parvekkeella. Iso Karhu haluaa nukkua teltassa ja minä varmaankin sen ulkopuolella. 
Teltan vieressä on valtava pata, johon me kylvimme porkkanoita. Padan paikkaa en ole vielä lopullisesti päättänyt. Matot minä jätin toistaiseksi parvekkeelta pois ja näin kivat puulaatat pääsevät paremmin esiin.   
...Ennen...
....Nyt...
Grilli on Isi Karhun. Halusin sen siivouksen ja oman järjestykseni tieltä pois, joten vein sen kellariin. Hän hakee sen itselleen, kunhan ehtii. Parvekkeelle tuli lisää oleskelutilaa, kun siellä ei ole grilliä.
Kalusteiden piti olla meidän hoidossa vain viime kesän, mutta isovanhemmat ilmoittivat ostavansa omalle parvekkeelleen uudet. Joten nämä saivat jäädä meille ja se sopi minulle. Isi Karhu antoi myös niiden jäädä meille ja olen siitä iloinen. Pehmustin penkkiä viltillä ja tilkkupeitolla. Parveke on iloisen, kirjava värikokoelma, mutta eivätkös värit kuulu kesään?

...Ennen...
...Nyt...
Viime kesänä kukkaruukussa oli kukkasia, mutta tänä vuonna me kylvimme sinne herneitä. Kivasti ovat lähteneet kasvamaan.
 Tämä  kamala kulmapöytä löytyy edelleen meiltä. Tällä hetkellä se on lastenhuoneessa kirjahyllynä ja sopii sinne edes hieman paremmin . Hyllyssä olevan puisen astian Pikku Karhu istui rikki siivoustouhuissa. Se ei kuitenkaan onneksi kamalasti harmittanut.
...Ennen...
...Nyt...
Jossain vaiheessa kevättä meinasin laittaa puusäleikön makuuhuoneeseeni ja maalasin sen valkoiseksi, mutten löytänyt sille hyvää paikkaa. Niimpä se päätyi takaisin parvekkeelle. Sinisissä ämpäreissä ei ole tänä vuonna kukkia, vaan salaattia kasvamassa. Lyhty meni talvella rikki ja ostin tilalle kevään ensimmäisiksi kukkasiksi orvokkiamppelin. Lisäksi ostin ihanan muratin. Säleikköön on tarkoitus tulla vielä lisää kukkia tai jotain muuta roikkumaan, kunhan alkaa kunnolla nämä lämpöiset ilmat. 

Pulkkaan kylvämämme herneet ovat myös alkaneet kivasti kasvaa, joten tämä koettu toimivaksi ratkaisuksi. Pulkan paikka on penkin alla, koska se herätti liikaa Pikku Karhun kiinnostusta. Hän tykkäsi mm. lusikoida multaa parvekkeelle tai suuhunsa. Haluan parvekkeen olevan sellainen, että kesällä lapset voivat vapaasti leikkiä siellä. Kenenkään kannalta ei ole kiva, jos kokoajan joutuu varomaan ja kieltämään. 
Siirsimme olohuoneessa olleen lyhtymme parvekkeelle ja laitoin sisälle helmiä sekä simpukoita. Lyhty on kaunis ja simpukat tekevät siitä kesäisen.

Tällainen parveke meillä on tällä hetkellä.Katsotaan millaisia ideoita ja vinkkejä saan.
Ihanaa kun kesä tulee. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...