sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Lauantai

Meillä oli eilen pitkästä aikaa päivä, jolloin ei ollut yhtään mitään suunniteltua ohjelmaa. En halunnut sopiakkaan mitään menoja, koska välillä on hyvä olla täysin vapaa päivä.

Aamulla Iso Karhu katseli lastenohjelmia tietokoneelta ja minä touhusin kotitöiden parissa. Pikku Karhu oli meidän molempien kanssa. Vaikka oli luvattu koko päiväksi sadetta, aamulla paistoiaurinko. Otimme siitä ilon irti ja lähdimme ulos leikkimään. Naapurimme/ystäväni tuli myös lastensa kanssa omalle pihallemme leikkimään. Isommilla oli ihanan rauhalliset leikit, joiden lomassa he juttelivat erilaisista asioista.

Iso Karhu olisi halunnut eilen leipoa muffinseja, mutta meillä ei ollut herkkupäivä. Hän olisi aina valmis syömään herkkuja joka päivä, mutta olen koittanut rajoittaa sitä yhteen päivään (poikkeuksia lukuunottamatta). Pikku Karhun mentyä päiväunille, teimme minttulettutaikinan ilman sokeria. Lettutaikinan turvotessa, teimme palapelejä ja askartelimme. Lettujen kaveriksi otimme sulamaan marjoja. Alkaessani paistamaan lettuja, Pikku Karhu heräsi juuri sopivasti. Nautimme parvekkeella letuista ja auringosta . Minä ja lapset tykätään kesällä syödä välipalaa parvekkeella.
Välipalan jälkeen kävimme ruokakaupassa ja lähdimme pyöräilemään. Sadepilvet lähestyivät uhkaavasti, mutta otimme riskin. Pyöräilimme reilun kilometrin päässä olevalle uimarannalle. Leikimme siellä olevissa laitteissa ja heittelimme kiviä veteen. Pian alkoikin putoilla sadepisaroita ja lähdimme takaisin kotiin. Ajoimme toista reittiä ja Iso Karhu pysähteli katselemaan maisemia. Häntä ei kaatosade haitannut. Minä koitin hoputtaa häntä, ettemme tulisi kipeiksi. Kotiin päästyämme, sade lakkasi.
Päivällisen jälkeen pyysin Isoa Karhua auttamaan tiskikoneen tyhjentämisessä. Aluksi hän oli vastahakoinen, mutta perustelin hänelle avuntarpeeni. Hän rupesi tyhjentämään ruokailuvälinekoria ja pian halusikin pyyhkiä keittiön pöydät. Kiittelin ja kehuin poikaa kovasti. Kun hän auttoi, pääsimme nopeammin saunaan. Me kaikki kolme rakastamme saunomista ja eilen olimme ostaneet erilaiseksi saunajuomaksi vissyä. Saunan jälkeen pojat pääsivät vielä kylpyyn.
Sitten olikin iltapalan ja nukkumaanmenon aika.

Mielialani ei ollut parhaimmillaan, mutta halusin touhuta lasten kanssa kolmestaan ja järjestää heille puuhaa. Meillä oli kiva päivä ja koitin estää omaa fiilistän vaikuttamasta siihen. En halua lasten joutuvan kärsimään aikuisten jutuista ja murheista. Illalla lasten mentyä nukkumaan, vuodatin sitten sydäntäni Jumalalle. Hän on armollinen ja elämämme toivo. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...