torstai 24. toukokuuta 2018

Kouluun tutustuminen

Kevät on alkanut kääntyä jo kesäksi ja viimeisiä viikkoja viedään eskarissa. Iso Karhu haluaa olla jokaisen mahdollisen päivän eskarissa, koska lopetus on niin lähellä. Kouluun lähteminen jännittää ja jännitystä varmasti lisää uusi paikkakunta.

Kävimme tällä viikolla tutustumassa uuteen kouluun.
Koulu on yhtenäiskoulu, joten ala-ja yläaste ovat samassa rakennuksessa. Koulurakennuksessa on kirjasto, josta voi lainata kouluajalle tabletin. Piha on iso, joten kaikki varmasti mahtuvat välitunnilla oleskelemaan. Ison Karhun luokalle tulee n. 30 oppilasta, joka kuulostaa ainakin minusta paljolle. Heillä on kuitenkin kaksi opettajaa ja he opiskelevat pienemmissä ryhmissä. Luokalla on enemmän tyttöjä kuin poikia. Ainakin kolme poikaa käy samassa seurakunnassa meidän kanssa, joten heistä toivottavasti tulisi kavereita.
Menimme tutustumisaamuna koululle ja yllätyin, kun muilla lapsilla ei ollut vanhempia mukana. Eräs äiti toi tyttöä, mutta lähti samantien. Iso Karhu halusi minun jäävän hetkeksi luokkahuoneeseen seuraamaan tutustumista. Heidän lähtiessä kiertämään koulun tiloja, Iso Karhu sanoi minun voivan siinä kohtaa lähteä. Ehdin tutustumisen aikana hoitaa asioita kaupungilla ja hain pojan puolilta päivin. He olivat olleet mm. välitunnilla, ruokailussa ja jumppasalissa. Iso Karhu kertoi jutelleensa muutaman lapsen kanssa jotakin. Hän kertoi koulun vaikuttavan kivalle ja odottaa sen alkamista innolla. Kesän ajaksi lapset saivat kotitehtäviä, jotka otetaan mukaan ensimmäisenä koulupäivänä.
Iso Karhu osaa jo lukea, laskea ja kellon sekä kirjoittaa melko hyvin, jotka helpottavat huomattavasti jännittävää koulun aloitusta. Ekaluokkalaiset eivät saa mennä kouluun pyörällä ja koulussa ei saa käyttää puhelimia, mitkä ovat ihan hyviä asioita. Loppukesästä alamme harjoittelemaan koulumatkan kulkemista yhdessä, jotta reitti tulee tutuksi. Toivon ja rukoilen hänen saavan kavereita ja viihtyvän koulussa uusissa ympyröissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...