sunnuntai 23. elokuuta 2020

Arvokompassi vanhemmuus

Millainen kasvattaja/vanhempi haluaisit olla? Mitä toivot voivasi välittää lapsille?

Lähes jokainen vanhempi haluaa tarjota lapsilleen parhaan mahdollisen lapsuuden. Minulla omat vanhemmuuteni kriteerit ovat todella korkealla ja haluaisin olla täydellinen äiti lapsilleni. Koitin ihan miettiä mistä se mahtaa johtua, koska minun äitini ei kuitenkaan ollut tai ole vieläkään täydellinen. Voiko sosiaalinen media olla lisäämässä jo ennestään olleita kriteereitä? 

No millainen äiti sitten haluaisin olla lapsilleni?

Haluaisin olla äiti, joka jaksaa panostaa lapsiin kaikilla osa-alueilla. Äiti joka viettää aikaa heidän kanssaan yhdessä ja erikseen sekä samalla hoitaa kotityöt. Haluaisin olla äiti, jolle voi kertoa kaikesta ja saada läheisyyttä sekä tukea elämässään aina kun sitä kaipaa ja tarvitsee. Haluaisin pysyä kärsivällisenä ja määrätietoisena, vaikka lapset kiukuttelevat ja kapinoivat. Toivon lasteni tietävän, miten valtavan paljon rakastan heitä ja tulen aina rakastamaan. Olisin valmis tekemään kaikkeni heidän hyvinvointinsa eteen. Haluaisin olla kannustava ja rohkaiseva, mutta samalla pitää heidän jalkojaan maanpinnalla. Omassa lapsuudessani tehtiin sunnuntaisin jokin metsäretki perheen kanssa ja sen haluaisin siirtää omille lapsillenikin. Sunnuntaina söimme hieman parempaa ruokaa kuin arkisin ja sen haluaisin vielä joskus siirtää omalle perheelleni. Minun kaverit saivat tulla meille ja olla yötä pidempääkin. Koska meillä pystyi nukkumaan eri kerroksessa ja maalla oli paljon tilaa, kaikki aina halusivat tulla omaan kyllästymiseeni asti. Toivon samaa omien lasteni kavereiden kohdalla, että voisivat kokea olonsa tervetulleiksi ja olla meillä yötäkin. Jonkin meille perinteeksi muodostuvan jutun haluan lapsilleni jäävän muistoksi aikuisuuteen. Minun äitini opetti, että riidat tulee sopia ennen nukkumaanmenoa ja samaa haluan opettaa samaa lapsilleni.

Tässä siis jotain ajatuksia siitä, millainen äiti haluaisin olla. Todellisuus ja inhimillisyys tulevat kuitenkin vastaan, eikä läheskään kaikki noista toteudu. 
Tärkeintä kuitenkin on, että lapset kokevat olonsa turvalliseksi ja rakastetuksi sekä äidin olevan läsnä. ❤
                                                    
                                                    Millainen vanhempi sinä haluaisit olla? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...