keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Erilaiset pikkujoulut

Olin eilen erilaisissa ja aivan mahtavissa pikkujouluissa, nimittäin meidän työpaikan asukkaiden pikkujouluissa.  Paikalla oli myös muutama kutsuvieras.

Ennen pikkujoulujen alkua oli kamalasti kaikkea säätöä, kun piti paikat ja ruoat laittaa kuntoon sekä avustaa asukkaita valmistautumisessa.
Pikkujoulut alkoivat klo: 16 yhteislaululla ja ruokailulla. Omaohjaajat istuivat pöytäkunnittain omaohjattavien kanssa. Lisäksi kutsuvieraat oli "ripoteltu" pöytiin. Jouluruokia oli monenlaisia kinkusta sillikaviaariin. Ruoka oli hyvää ja sitä riitti runsaasti.

Ruokailun jälkeen vuorossa oli joka vuotinen ohjelma, nimittäin Talent-kilpailu. Halukkaat asukkaat olivat saaneet etukäteen ilmoittautua kilpailuun jollakin esityksellä. Kilpailulla oli tietysti asukkaista koottu tuomaristo, jotks näyttivät esityksestä hymy- tai surunaamaa. Ohjelmaa juonsi kaksi meidän ohjaajaa ja he vetivät sen kyllä huumorilla höystettynä. Esityskaartiin mahtui tanssia, laulua, runon lausuntaa ja kiippareiden soittoa sekä sketsi. Asukkaiden esiintymisrohkeus on joka vuosi ihailtavaa. Ei moni meistä muista uskaltaisi niin rennosti ja antaumuksella vetää. Saimme kaikki yhdessä nauraa vedet silmissä ja taputtaa hämmästyksestä. Lopuksi palkittiin kilpailun voittaja.

Ohjelman jälkeen oli vuorossa kuumaa glögiä ja joulutorttuja. Paikalle saapui myös pitkän matkan takaa joulupukki, joka jakoi kaikille lahjapussit. Osa arvuutteli pukin puvussa olevaa, mutta kaikki olivat mukana juonessa. Juhlien jälkeen asukkaat sekä henkilökunta olivat aika väsyneitä, mutta iloisia.
Näin on pikkujoulukausi avattu ja perjantaina on luvassa henkilökunnan omat pikkujoulut. Ihanaa Joulun odostusta teille kaikille. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...