lauantai 4. heinäkuuta 2015

Pitääkö lapsiperheen kodin olla tiptop?

Minua jotenkin ärsyttää, jos kotona on sotkuista. Kun asuin yksin, en laskenut kotiini ketään jollen ollut siivonnut. Lasten kanssa sama ei aivan toimi...

Nyt kun olen hoitovapaalla, haluaisin kotona olevan sellaista, että siellä viihtyy. Välillä ärsyynnyn kovasti, jos joka paikassa on likaista ja epäjärjestystä. Toisten kotona minua ei kuitenkaan haittaa, vaikka olisi sotkuista. Eikä siihen kiinnitä samalla tavalla huomiota, kuin omassa kodissa.

Siivous on myös hyvä ahdistuksen purkukeino. Yhtenä päivänä ollessani ahdistunut viskasin kaikki matot parvekkeelle ja aloin puunaamaan.Siivous helpotti oloani ja koti oli taas siisti.

Tällä viikolla mieheni serkku tuli perheineen meille ensimmäistä kertaa kylään ja halusin kaiken olevan siistiä. Mieheni kokkasi meille ruokaa ja jälkkäriksi oli jätskiä.
Aloitin siivouksen edellisenä päivänä poikien huoneesta, jotta se olisi valmis poikien nukkumaan mennessä. Keittiön ja vessan siivosin vasta samana päivänä kun vieraat tulivat. Oli aivan ihanaa, kun koti oli siisti ja oli vieraita.

Järjestys kesti jopa 2-3 päivää, mikä on harvinaista. Olen oppinut hellittämään siivouksen suhteen, mutta mieheni mielestä olen vieläkin liian tarkka. Tässä ehkä on naisen ja miehen välinen ero (ainakin meillä). Haluan opettaa lapsemme pikkuhiljaa osallistumaan kotitöihin ja siivoamaan lelujaan. Toki heitä autetaan siinä tarpeen mukaan. Iso Karhu osaa jo auttaa tyhjentämään tiskikonetta. Hän halusi oman harjan ja mopinkin, joilla hän saa siivota. Eilen hän siivosi ensimmäistä kertaa oman huoneensa ja vielä oma-aloitteisesti.

Lopuksi kuvia siististä kodistamme:
Eteinen on melko pieni, mutta siihen ei ole käytetty turhia hukkaneliöitä.
 
                                         En ole paras ihminen hoitamaan viherkasveja ja kukkia, mutta rakastan niitä. 
 

                                          Rakastan meidän pirttipöytää, jonka hioin ja maalasin isäni kanssa. <3 

                                                             Chilipaprika kasvamassa


                           Pienet koukut ovat näppärät, mihin saa kuivatut yrtit koristeeksi ja helposti käyttöön.



Puhtaus on puoli ruokaa, vai miten sitä sanotaankaan.
Mitä mieltä sinä olet siivoamisesta? Mitä pidät kotimme siisteydestä?

4 kommenttia:

  1. Teillä on kyllä nätti koti! Itsekin tykkään, että olisi siistiä mutta epäonnistun siinä aika usein... Kotityöt ja sotku kasaantuvat pitkin päivää ja jossain vaiheessa kilahdan ja käytän tunnin järjestämiseen : D Olen yrittänyt saada siivottua useammin siten, että yhtenä päivänä pesen vessan ja kylppärin, toisena päivänä pyyhin pölyt ja kolmantena imuroin. Tällä tavalla siivous ei tunnu niin isolta ja aikaavievältä urakalta.

    Jos on joku tulossa kylään niin laitan kyllä paikat tip top kuntoon : ) Onneksi meillä on suht pieni koti (85 neliöinen kolmio) niin sen saa lyhyessäkin ajassa paniikkisiivottua nopeasti : )

    Ps. Kiva, että miehesi on päässyt kotiin. Ihania juttuja olet jaksanut järjestää perheellesi!

    Susanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Susanna! :) toi onki hyvä tapa, kun siivoaa useampana päivänä niin ei kerry yhdelle päivälle niin paljon. meillä on 71 neliöinen kolmio ja paniikkisiivouksessa makkarin oven saa kivasti kiinni. :D

      on kyllä ihanaa, kun mieheni on taas kotona. <3 ihanaa kesää sulle ja perheellesi. :)

      Poista
  2. Lisään vielä, että siistissä kodissa olen rauhallisempi ja pystyn keskittymään enemmän lapsiin kun ei tarvi miettiä epäjärjestystä. Kun kesyttää ulkoisen kaaoksen niin sisäinen kaaos vähenee myös : )

    Susanna

    VastaaPoista
  3. Kiitos, samoin teille! Rentoutukaa ja nauttikaa rauhallisesta yhdessäolosta!

    Susanna

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...