torstai 16. maaliskuuta 2017

Perutaan lomat

Minulla tosiaan oli viime viikko talvilomaa, jolle oli suunnitellut kaikenlaista.
Perjantaina kun jäin lomalle, lasten isä laittoi viestiä lähteneensä sairaalaan. Tämä ei tullut toisaalta "puun takaa", mutta kuitenkin yllätyksenä. Järjestelin sinä iltana lasten hoitokuvioita koko maaliskuuksi. Silloin kun olen aamuvuorossa, ei ole ongelmaa, mutta ilta- ja viikonloppuvuorot tuottavat haastetta. Saan olla kyllä todella kiitollinen, että molemmat isovanhemmat asuvat inhimillisen matkan päässä meistä. Ilman heitä en selviäisi oikein mitenkään. Sain myös eksäni auton lainaan, jotta saan kuljetettua lapsia isovanhemmille. Omaa-aikaa minulla on nyt entistäkin vähemmän, mutta tämä on toivottavasti vain väliaikainen tilanne.

Kirjoitin meidän Joensuun reissusta jo aiemmin, jolloin Pikku Karhu sairastui vesirokkoon. Onneksi se meni hänellä lievänä ohi ja kaikesta huolimatta meillä oli hyvä reissu. Olin sopinut lasten isän kanssa, että he menisivät isälleen kahdeksi yöksi, jotta saisin täysin omaa-aikaa pitkästä aikaa. Eksäni joutuessa sairaalaan isovanhemmat lupasivat ottaa pojat yhdeksi yöksi ja viedä heidät päiväkotiin. Vesirokon vuoksi Pikku Karhu ei kuitenkaan voinut mennä päiväkotiin ja isovanhemmat sairastuivat vatsatautiin, joten minun oma-aikani peruuntui. Harmillisinta siinä oli, että olin varannut erään kaverini kanssa hotellihuoneen ja oli tarkoitus käydä kiertelemässä kirppareita. Kaverini meni sitten yksin, koska rahoja ei saanut takaisin.

Lähtiessämme Joensuuhun, tiskikoneemme alkoi oikkuilla. Ehdin kuitenkin perehtymään asiaan vasta palatessamme reissusta. Ongelmana oli, että astiat jäivät märiksi eikä kone huuhdellut niitä puhtaiksi. Lisäksi se alkoi vilkuttaa vikakoodia. Koitin pari kertaa kalkinpoistopesua ja pestä kaikki suodattimet, mutta mikään ei auttanut. Lopulta soitin korjaajalle, joka kävi viimein tällä viikolla. Koneesta oli hajonnut sellainen osa, joka ei yleensä koskaan hajoa. Lisäksi niitä saa vain ulkomailta ja toimitus kestää vähintään viikon sekä tulisi aika kalliiksi. Puntaroin asiaa ja totesin, että uuden koneen hankkiminen tulee paljon kannattavammaksi. Täytyy löytää hinta-laatu-suhteeltaan hyvä kone, ettei noin nopeasti hajoa. Olen nyt melkein kaksi viikkoa tiskannut astiat käsin.

Lisäksi nousi muutamia muitakin murheita ja huolia, joita en tässä halua tarkemmin avata. Valitettavasti näille asioille en paljon muuta voi kuin rukoilla.  Onneksi meillä oli viikonloppuna maalla mukavaa ja Pikku Karhukin oli jo tervehtynyt ( tänään vuorostaan Iso Karhu sairastui vesirokkoon).

Minua alkoi jo ärsyttää niin paljon, että uhkasin töihin palatessani perua kaikki lomani. Ennen lomani alkua asiat olivat ihan hyvässä kunnossa kaikenkaikkiaan, mutta äkkiä moni asia levähti. Ei pidä kuitenkaan vaipua synkkyyteen, vaikka harmittaakin ja arki taas raskaampaa. Lasten on hyvä sairastaa vesirokko pienenä ja sittehän se on sairastettu. Kevät alkaa kolkuttelee jo ovella ja ihanaa, kun aurinko paistaa. <3 Tästä ei toivottavasti ole taaskaan suunta kuin ylöspäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...