lauantai 8. toukokuuta 2021

Lapsen mustikkaepisodi

Eilinen päivä ei mennyt ihan putkeen, vaan suunnitelmat ja aikataulut menivät uusiksi. Tiesin ehtiväni vasta illalla kotiin. Sain IsoKarhulta viestejä, milloin olen tulossa kotiin ja lopulta puhelussa selvisi syy. Hän aloitti " Äiti älä suutu, mutta tarvisin sun apua..."

Hän oli mennyt kaverinsa kanssa meille ja päättänyt tehdä heille välipalaksi smoothieta. Isokarhu oli laittanut smoothiekoneeseen mustikoita ja maitoa. Hän ei kuitenkaan ollut kiertänyt teräosaa kunnolla kierteelleen ja maidot alkoivat valua ulos. Poika oli lähtenyt äkkiä viemään koko laitetta lavuaariin, mutta unohtanut ottaa töpselin irti. Töpseli oli vetäissyt koko mustikkapussin lattialle ja samalla tietysti sisältöä levinnyt ympäri keittiötä. Koska yksi pussi oli jo lattialla, hän oli ottanut toisen pussin ja yrittänyt sillä tehdä smoothieta.

Pojat olivat yrittäneet siivota sotkua imuroimalla mustikoita lattialta, mutta pölypussi oli tullut täyteen. Mustikkaa oli matoissa, keittiön kaapeissa ja lattialla sekä pöydillä. Lisäksi mustikkaa oli kulkeutunut muuallekin asuntoon, kun pojat olivat yrittäneet siivota.

Onneksi Isokarhu kertoi tämän puhelimessa, joten ehdin henkisesti valmistautua tilanteeseen. Pysyin puhelun aikana rauhallisena ja neuvoin, mitä heidän tulisi tehdä. Siivosimme illalla suurimmat sotkut ja siivous sekä mattojen pesu jatkuu tänään. Smoothiekulhoa en saanut vielä irti väärältä kierteeltä, mutta ehkä joku viisaampi saa auttaa minua. Poika oli todella harmissaan tapahtuneesta illalla ja vielä tänäänkin. Sovimme ettei hän tee enää yksin smoothieta ja miten tuollaisessa tilanteessa kannattaa toimia.
Näin meillä, Kuinkas teillä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...