sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Kansanlähetyspäivät

Viime vuotisista Kansanlähetyspäivistä Ison Karhun kanssa jäi sen verran hyvä kokemus, että päätimme lähteä tänäkin vuonna. Erona oli se, että miesytäväni lähti toisen lapsensa kanssa mukaan. Nyt joku saattaa miettiä, että häh? Mitkä Kansanlähetyspäivät? Kyseessä on siis hengellinen kesätapahtuma, joka järjestettiin Ryttylän Kansanlähetysopistolla.
Voit käydä lukemassa lisää Kansanlähetyksestä alla olevasta linkistä:

Ostimme isomman teltan, jotta mahduimme hyvin kaikki nukkumaan. Kasaaminen tuottikin aluksi hieman ongelmia, mutta siitä selvittiin kunnialla. Alue oli rauhallinen ja suurin osa telttailijoista oli lapsiperheitä. Teltan kasaamisen jälkeen miesystäväni sai todella huonoja uutisia, jotka varjostivat jollain tavalla koko viikonloppua.


Lapsille oli järjestetty omaa ohjelmaa, missä sai olla pari tuntia kerrallaan. He viihtyivät siellä todella hyvin. Väliajat olimme yhdessä kiertelemässä kojuja ja syömässä sekä leikkipuistossa. Kahdessa vilkkaassa pojassa oli aika vahtiminen, mutta onneksi Iso Karhu on kiukutteluistaan huolimatta kiltti. Hän "paimensi" myös toista poikaa.
Hassua sinänsä, että Ryttylässä oli sateinen viikko, mutta viikonloppu oli todella aurinkoinen. Jumala kenties ollut hommassa mukana? Minä onnistuin polttamaan itseni, mutta nyt se on jo kauniina rusketuksena. Oli ihanaa nähdä ystäviä ympäri Suomea ja myös he saivat hieman tutustua miesystävääni.

Kaikkien opetuksien sanomaa ei ehtinyt sisäistämään, mutta mieleen jäivät varmasti juuri itselleni olennaisimmat. Päätin varmuuden vuoksi kirjoittaa ne itselleni ylös, jotta voin muistuttaa itseäni. Haluan jakaa nämä pointit myös teille: 
"Käännä katseesi omista olosuhteistasi Jeesuksen ja kiitä. Jumala tietää kaiken mitä käyt läpi. Vaikka olisit tehnyt mitä, Hän ei koskaa katso sinua halveksien, vaan rakkaudella. Sinun ei tarvitse tehdä asioita kelvataksesi Jumalalle, koska Jeesus on tehnyt kaiken sen kuollessaan ristillä. Jumala on armollinen jokaisessa asiassa. Jumala ei kaada ihmistä, vaan ihminen itse kaatuu. Jumala on valmis nostamaan hänet takaisin ylös. Voit antaa Jumalan eteen levinneen ja rikkinäisen elämäsi. Hän tekee siitä jotain kaunista, jos vain annat Hänelle luvan. 
Yhden ihmisen ei tarvitse yrittää pelastaa kaikkia maailman ihmisiä, vaan tärkeintä on olla ihmissuhteissa ihmisten kanssa joiden haluaa pelastuvan."


Lauantaina oli erilaisia kanavia, joista sai valitan yhden oman mielenkiintonsa mukaan. Minulla oli kaksi kanavaa joista oli vaikea valita; My friends-elämäntavan esittely ja tuore parisuhde-kanava. Valitsimme yhdessä parisuhdekanavan ja se oli ihan hyvä valinta. Kirjoitimme ylös "kotitehtäväksi" aiheita, joista olisi hyvä sopia "pelisääntöjä", kuten raha-asiat ja riitely.

Sunnuntaina lapsille ei ollut erikseen omaa ohjelmaa, vaan se oli kaikille yhteinen. Aamupäivällä musiikista vastasi monille tuttu Pekka Laukkarinen ja lapset tykkäsivät siitä kovasti. Ostettiin jopa hänen levynsä kotiin.

Ilokseni huomasin nyt, että KL-päivien kotisivuilta löytyy koosteita kanavista ja opetuksista. Se mikä meni ohi, voi lukea ja palauttaan mieleen sieltä. Jos et päässyt paikalle tai kiinnostuit muuten kannattaa käydä lukemassa: http://kansanlahetyspaivat.fi/
 Olitko sinä Kansanlähetyspäivillä tai kiinnostaisiko kenties lähteä ensi vuonna mukaan?
                                                                             <3

1 kommentti:

  1. KL-päivät ovat kuuluneet mun elämään pikkulapsesta saakka. Nuorena aikuisena olin useampana vuonna niitä myös järjestämässä. Nykyään taas lasten kanssa osallistumassa. Kivat päivät oli tänäkin vuonna!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...