perjantai 29. lokakuuta 2021

Epävarma elämä

 Olen viime aikoina kirjoitellut Instagramin ja Facebookin puolelle, mutta nyt ajattelin vaihteeksi kirjoittaa tännekin. Kirjoitin Instassa ja Facebookissa siitä, että lapset jäivät hieman yllättäin minulle. Se tuotti  omat haasteensa ja järjestelynsä, mutta kaikki on onneksi saatu hoitumaan. Olemme tämän viikon lomailleet toisella paikkakunnalla, jotta saadaan kunnon irtiotto arjesta. 

Lasten isä joutui viime viikolla sairaalaan psyykkisen voinnin huonontumisen vuoksi, emmekä tiedä kuinka pitkä jakso on kyseessä. Hän kuitenkin pääsi tällä viikolla yllättäen lomalle ja vietti pojille yllätyksenä yhden päivän heidän kanssaan Actionparkissa. Lasten toisessa kodissa on käynnissä palvelutarpeen arvio, mutta arvioprosessi ei etene isän ollessa sairaalassa. Sosiaalityöntekijät kävivät meillä juttelemassa lasten kanssa heidän elämästään kummassakin kodissa. 

Molemmat lapset oireilevat epävarmuutta ja poikkeuksellista tilannetta, vaikka sinänsä tilanne ei meidän perheessä ole uusi. PikkuKarhun tic-oireet ovat pahentuneet ja pienikin muutos suunnitelmissa lisää oireita sekä varmistelua. Isokarhu on "räjähdysherkkä" ja hänen kanssaan tulee päivittäin vääntöä monista asioista. Isokarhun kohdalla tilannetta vaikeuttaa myös lääkärin määräämä lääkkeetön jakso. Molemmat pojat kaipaavat paljon huomiota ja läsnäoloani. 

Olen koittanut olla lasten tukena ja läsnä heille. Kirjoitin lomallekin viikkoaikataulua, mutta kaikkea ei pysty ennakoida. Olemme aikuisten kesken suunnitelleet ensi viikolla alkavaa arkea ja tukena myös lapsiperheiden kotipalvelu. Pikkukarhu voi olla vielä poikkeusluvalla aamuhoidossa koulussa. Lapsiperheiden kotipalvelu auttaa Pikkukarhun terapiakäynneissä, koska ovat keskellä päivää. Iltapäivisin pojat menevät pariksi tunniksi bonusäidin luo, koska hän haluaa viettää aikaa poikien kanssa. Lisäksi näin minä ehdin saada kaikki isiviikolle suunnittelemani työt tehtyä. Elämäämme tulee jatkuvasti muutoksia, vaikka yritin välttää niitä lasten takia. Täytyy elää päivä kerrallaan ja katsoa mitä ensi viikko todellisuudessa pitää sisällään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...