maanantai 17. huhtikuuta 2017

Pyörälenkki

Tänään mulla oli Pääsiäisen ainut vapaapäivä ja kävimme sukuloimassa. Vedettiin poikien kanssa "pääsiäisöverit" ja söimme herkkuja niin paljon, että kaikilla tuli huono olo. Tästä syystä päätimme lähteä kevään ensimmäiselle pyörälenkille purkamaan energiaa. Alkumatkan pienen väittelyn jälkeen meillä oli oikein mukavaa.

Oli ihanaa nähdä kevään merkkejä; esim. muuttolintuja ovat palanneet takaisin Suomeen. Katselimme kuinka jossain kohtaa rantaa on jo täysin sulaa ja jossain vielä jäätä. Näytti hassulle, kun lokit ja sorsat tepastelivat jään päällä. Viikko sitten käydessäni lenkillä sorsat uiskentelivat uimarannalla selkeästi etsiskellen itselleen puolisoa ja koiraat koittivat tehdä naaraisiin vaikutusta. Nyt ne olivat asettuneet pareittain rauhallisemmalle rannalle. Jokaisella sorsalla oli pari ja ne nukkuivat tai söivät yhdessä. Ihmeellisiä asioita.

Poljimme metsäpolkua pitkin ja Iso Karhu sai valita mihin suuntaan käännymme. Hän valitsi meille hyviä reittejä. Menimme rauhoitettua metsäpolkua pitkin ja siellä näkyi todella paljon erilaisia lintuja. Ihmiset olivat vieneet niille syötäväksi omenoita, siemeniä yms., joka lisäsi lintujen näkyvyyttä. Monenlaista lauluääntä kuului, eikä kaupungin melusaaste kantautunut sinne. Loppumatkasta Iso Karhu alkoi olla jo niin väsynyt, ettei meinannut pysyä pyörällä pystyssä. Hienosti hän jaksoi kuitenkin polkea kotiin asti ilman kiukuttelua. Pikku Karhu istui matkan ajan minun kyydissäni ja hänellä alkoi olla kovin kylmä. Matkaa lenkille kertyi 3,26km.

Pojat nukahtivat melko helposti tuon ulkoilun jälkeen ja nyt taidan itsekin painua peiton alle. Ihanaa kun on kevät ja kesä on kokoajan lähempänä. Ilmat saisivat vain alkaa lämpenemään. Toivottavasti tästä kesästä tulee lämmin ja aurinkoinen.
Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...