sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Vuorotyöläisen Pääsiäinen

Viime viikonloppuna oli Pääsiäinen, tuo suuri juhla.
Olin toista pääsiäispäivää lukuunottamatta töissä. Pitkäperjantaina työtehtäviin kuului osittain normaaleja perjantaipäivän töitä, joten se ei tuntunut oikein pyhäpäivälle. Osa asukkaista halusi mennä kirkkoon ja kotona olevat halukkaat saivat katsoa Jumalanpalvelusta telkkarista. Työkaverini kommentoi, että hän ei halua millää tavalla väheksyä toisten uskoa, mutta saarna oli todella hidastempoinen ja puuduttava. Sitä se oli, mutta oli varmaankin tehty Pitkäperjantain vuoksi sellaiseksi ja selitin tätä työkaverilleni. Tästä heräsi keskustelua hänen ja asukkaiden kanssa, että mitä minäkin Pääsiäispäivänä tapahtui.

Pääsiäispäivän aamuna "kukko" oli käynyt munimassa suklaamunia, joka teki monet todella onnellisiksi.  Kirkkossa kävijät halusivat lähteä kirkkoon ja muille laitoin Jumalanpalveluksen telkkarista. Halukkaat saivat katsoa sitä ja samalla itseki kuulin töiden lomassa saarnaa. Jumalanpalvelus oli ihanan iloinen ja lapset lauloivat. Katoin asukkaiden kanssa ruokapöydät juhlallisemmin lounaalle sekä päiväkahville. Pyysimme kaikki asukkaat samaan tilaan syömään, koska oli juhlapäivä.
Uskon sillä olleen merkitystä, että Pääsiäisenä työvuorossa oli uskovainen ihminen. Jos paikalla olisi ollut pelkkiä ei-uskovia, olisi voinut nuo pienet asiat jäädä tulematta esille. Viikonloppu olisi mennyt varmasti hyvin, mutta Pääsiäisen sanoma olisi jäänyt tulematta esille. En tyrkyttänyt, mutta sen tullessa keskusteluihin, olin valmis kertomaan.

Kirjoitan sen tähän lopuksi "pähkinänkuoressa". Voit lukea tai lopettaa lukemisen tähän. Valinta on sinun, mutta suosittelen lukemaan. :)

Pitkäperjantaina seurataan, kuinka Jeesus kärsi ja lopulta ristiinnaulittiin sekä kuoli. Hän kärsi tuona päivänä paljon ja kantoi kaikki sairautemme sekä pahat tekomme ristille. Hänen sovitustyönsä meidän puolestamme tuli täytettyä. Hän kuoli meidän kaikkien ihmisten puolesta, jotta uskomalla Häneen pääsisimme kerran Taivaaseen. Jeesus rakasti ja rakastaa edelleen meitä niin paljon, että oli valmis tekemään sen.

Pääsiäispäivä on ilon ja riemun päivä. Sinä päivänä Jeesus nousi kuolleista. Tämä on kristillisen uskon ydin, ettei Jeesus jäänytkään hautaan. Hänet on herätetty kuolleista, esikoisena niiden joukosta, jotka ovat kuolleet. Jeesus on voittanut kuoleman, synnin ja kadotuksen vallan. Ylösnousemus vahvistaa, että Jeesus on Jumalan Poika. Tämä tuo ainakin minulle iloa ja toivoa elämään.

Toivottavasti jokaisella teillä oli mukava Pääsiäinen. Miten sinä vietit Pääsiäisesi ja mikä merkitys sillä on sinulle? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...