maanantai 29. huhtikuuta 2019

Pääsiäisen merkitys


Miksi Pääsiäistä oikein vietetään? Kuka on elämäsi sankari? Mietitkö koskaan elämää?

Vähän aikaa sitten vietimme Pääsiäistä ja monet ja monet juhlivat sitä pupujen sekä tipujen seurassa. Meidän perheelle Pääsiäinen on kristillinen juhla. Joinakin vuosina olen pitänyt ennen Pääsiäistä some-, tai herkkupaastoa, mutta nyt en pitänyt mitään. Me katsoimme ystävien kanssa Pitkäperjantaina leffan The Passion of the Christ. Edellisestä kerrasta oli jo kulunut useampi vuosi, joten elokuvaa katsoi eri näkökulmasta. Elokuva kertoo Jeesuksen viimeisestä 12 tunnista ja se on todella puhutteleva, joka kannattaa katsoa. Haluan jakaa teidän kanssanne muutamia ajatuksia, jotka elokuvasta nousivat.

Saatat ajatella, että Jeesusta ei ole koskaan ollut tai että hänen tarinansa meni jotenkin toisella tavalla. Oletko koskaan edes ajatellut, jos kertomus Jeesuksesta ja Jumalan olemassaolosta olisikin totta? Muuttaisiko se jotain tai antaisiko se jotain sinun elämässäsi? Jos päädyt pysymään omassa ajatuksessa asiasta, voit tehdä niin. Minulle se ainakin tuo toivoa ja lohdutusta elämän vaikeissakin tilanteissa ja olen saanut nähdä suuria ihmeitä tapahtuvan. Joistain ihmeistä olen aiemmissa postauksissa kirjoittanut. Mitä kuoleman jälkeen tapahtuu ja onko Taivas ja helvetti totta? Näemme sen viimeistään, kun kuolemme.

Sydäntäni särki Jeesuksen äidin tuska, kun hän seurasi vierestä poikansa kamalaa matkaa kohti kuolemaa. Äitinä itsekin haluan taistella viimeiseen asti lasteni puolesta ja seistä heidän rinnalla kaikissa elämän tilanteissa.

Jeesus tietää miltä tuntuu mm. : 

- Kun ystävä "puukottaa selkään"
- Kun ystävät hylkäävät
- Kun ihmiset pilkkaavat ja halveksuvat
- Kun on väsynyt ja toivoton olo 
- Kun kidutetaan ja mitä on tuntea suurta kipua 
- Kun tuntuu, että Jumalakin on hyljännyt
- Kun on heikko ja voimaton
- Kun teet rakkauden tekoja ja niitä ei oteta vastaan

Tuntuuko sinusta joskus, ettei kukaan ymmärrä tai ei ole ketään kenelle jakaa elämää? Jeesus ymmärtää ja haluaa kuunnella sekä lohduttaa sinua. Voit jutella Jeesukselle milloin ja missä vain, vaikka et näekään Häntä. Aluksi se voi tuntua tyhmälle, mutta kannattaa kokeilla. Esimerkkinä olin kevättalvella lenkillä jäillä ja eksyin matkalla sekä kännykästä loppui akku. Rukoilin Jeesusta auttamaan, että löytäisin takaisin autolle. Olin jo todella väsynyt ja kaikki suunnat näyttivät samalle. Hetkeä myöhemmin löysin tien, mitä pitkin olin ajanut autolla ja sain ihmeellisesti voimia juosta autolle asti. Kiitin autossa Jeesusta avusta ja lähdin ajamaan kotiin.  Jeesus on luotettavin ystävä, mitä voi olla. Olin tehnyt asian, joka suretti ja kadutti minua valtavasti jälkeen päin. Itkin ja rukoilin sitä Jeesukselle. Mieleeni nousi eräs tuttu kappale ja kuuntelin sitä. Sanat olivat suoraan minulle ja lohduttivat minua valtavasti. Lisäksi mieleeni nousi eräs puoli tuttu ihminen seurakunnasta ja etsin hänen numeronsa. Laitoin hänelle viestiä ja hän edotti tapaamista. Rukoilimme yhdessä syntejäni anteeksi (eikä minun tarvinnut hänelle tarkasti kertoa mistä oli kyse) ja se lohdutti minua. Ystävyyttä Jeesuksen kanssa olen halunnut opettaa lapsillemmekin ja joissain tilanteissa he ovat kertoneet rukoilleensa jonkun pelottavan tilanteen puolesta. Iso Karhu jäi kerran junan vessaan jumiin ja rukoili Jeesusta auttamaan. Pian eräs mies oli tullut kysymään onko kaikki hyvin ja auttoi hänet pois vessasta.

Olisitko sinä mm: 

- Valmis olemaan kaikkien ihmisten halveksuttavana ja pilkattavana?
- Valmis kidutettavaksi syyttömänä?
- Valmis kävelemään ristille kuolemaan kaiken hyljeksinnän ja kidutuksen jälkeen? 
- Valmis antamaan anteeksi sinua kaltoin kohdelleille ja kiduttaneille ihmisille? 
- Valmis pyytämään Jumalan anteeksi antoa sinua kiduttaneille ihmisille?
- Valmis oikeasti kuolemaan ystävien puolesta?
- Valmis kuolemaan vihamiestesi puolesta?
- Valmis kuolemaan koko maailman pahojen tekojen, sanojen ja ajatusten puolesta? 

Meistä ihmisistä kukaan ei tähän pystyisi ja onneksi ei tarvitsekaan. Jeesus rakastaa meitä jokaista niin paljon, että oli valmis viemään tehtävänsä loppuun asti.
"Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä." (Joh. 3:16)
Me ihmiset olemme vajavaisia ja teemme paljon pahoja asioita, mutta saamme "tuoda" ne ristin juurelle ja pyytää niitä anteeksi. Jumala antaa kaikki pahat tekomme anteeksi, kun kadumme niitä ja haluamme tehdä parannusta niistä. Kaikki tämä anteeksianto sen takia, mitä Jeesus teki rakkaudesta meitä kohtaan. 

Voit pyytää Jeesusta näyttämään Hänen todellisuutensa. Minäkin joskus päätin, ettei mitään Jeesusta ole olemassa. Jossain vaiheessa kuitenkin pyysin Häntä näyttämään olemassa olonsa ja siitä seurasi melkoinen seikkailu. Ymmärsin jälkeen päin sen olleen vastaus pyyntööni olemassaolon näyttämisestä. Uskomalla Jeesukseen ja Hänen ylösnousemukseen, voi päästä Taivaaseen. Siellä saan nähdä ne ihmiset, ketä ikävöin täällä maan päällä ja siellä ei ole minkäänlaista kärsimystä. Usko on elämäni kantava voima ja ilman sitä olisin varmaan jo luovuttanut. Elämä ei ole helppoa, vaikka on uskovainen. Saan kuitenkin kerta toisensa jälkeen luottaa Jumalan huolenpitoon ja pyytää viisautta sekä voimaa vaikeisiin tilanteisiin. Pimeistäkin laaksoista on selvitty ja uskon sinunkin voivan selvitä Jeesuksen rakkauden avulla. 
Mitä ajatuksia trailerit ja postaukseni sinussa herättää?

2 kommenttia:

  1. Hyvä kirjoitus, näitä asioida on tärkeä tuoda esille! Mutta kiihkottomasti (kuten tässäkin), muu lähinnä karkottaa ihmiset pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. :) Raamatulla päähän lyöminen ei yleensä auta ketään. Näillä asioilla voi saada tosiaan karkoitettua ihmiset. Se ei ole itse sanoman tarkoitus. Toivon osaavani kertoa asioita rakkaudella ja omien kokemuksieni kautta.

      Poista

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...