torstai 13. helmikuuta 2020

Itsetutkiskelu


Kirjoitin viime postauksessa luonnevahvuustestistä ja saamistani tuloksista. Monista piirteistä olen samaa mieltä ja löysin uusiakin piirteitä itsestäni sekä sain vahvistusta joidenkin piirteiden kohdalla. Löysin myös muutaman piirteen, joita en itse itsessäni tunnista ja voisin tässä hieman pohtia niitä.


                                     Kauneuden ja erinomaisuuden arvostus:

" Huomaat ja arvostat kauneutta, erinomaisuutta ja taidokasta toimintaa kaikilla elämän aloilla, luonnosta taiteisiin, matematiikkaan, tieteisiin ja arkisiin kokemuksiin. "

Tätä piirrettä itsessäni en ole koskaan tullut ajatelleeksi, mutta tottahan tuo on. Paitsi matematiikka ja tieteet ovat sellaisia, joista olen aina ennemminkin ahdistunut. Ne ovat tuntuneet niin monimutkaisille ja vaikeille osa-alueille. Erinomaisuuden ja taidokkaan toiminnan arvostaminen nostavat oman tekemiseni riman todella korkealle ja se on toisinaan raskasta. Yritän opetella olemaan itselleni armollisempi ja laskemaan hieman rimaani sekä samalla läheisteni rimaa. 


Rakkaus:
"Arvostat läheisiä ihmissuhteita, erityisesti kun jakaminen ja huolenpito ovat vastavuoroisia. Ihmiset, jotka ovat sinulle läheisimpiä, pitävät myös sinua itselleen läheisimpänä." 

Tästä en ole varma pitävätkö minulle läheisimmät ystävät minua läheisimpänä ystävänään. Muuten kohta sopii minuun. Viimeisen puolen vuoden aikana koen olleeni huono ystävä monille ja laiminlyöneeni heitä, mutta syynä ei ole se etten enää välittäisi tai arvostaisi ystäviäni tai ystävyyttämme. Kaipaan monia ihmisiä ja rakastan heitä. Elämäni on viimeisen puolen vuoden aikana ollut todella raskasta, eikä minulla ole ollut voimavaroja antaa itsestäni kuin perheelle ja opiskelulle. Tahdon pyytää anteeksi jokaiselta ystävältäni, joka lukee tätä postauasta. Olette usein mielessäni. 
Kiitollisuus:

" Olet tietoinen hyvistä asioista ympärilläsi etkä pidä niitä itsestäänselvyyksinä. Ystäväsi ja perheenjäsenesi tietävät, että olet kiitollinen, koska käytät aikaasi kiitoksen osoittamiseen. "

Olen tietoinen hyvistä asioista ympärilläni, enkä pidä niitä itsestäänselvyytenä. Kiitosta ja kiitollisuutta voisi vielä enemmän tuoda esille arjen keskellä, ettei kenelläkään ole itsestäänselvä olo olemassa olostaan tai toiminnastaan. 

Oppimisen ilo:

" Rakastat uusien asioiden oppimista sekä luokkahuoneessa että itseksesi. Olet aina pitänyt koulusta, lukemisesta, museoista ja kaikista paikoista, joissa voi oppia. "


Rakastan kyllä uusien asioiden oppimista, mutta en ole todellakaan aina pitänyt lukemisesta, museoista ja koulusta; Mielestäni museot ovat tylsiä. Lukemiseni on niin hidasta, etten saa koskaan luettua kirjoja alusta loppuun. Koulunkäyntini vaatinut suuria ponnisteluita lukihäiriöni takia, joten ei se aina niin mielekästä ole ollut. Opin parhaiten käytännön ja toisten ihmisten kautta. Nykyisten opintojen parissa oppiminen on ollut helpompaa, koska teemme paljon ryhmätöitä ja eteneminen tapahtuu omassa tahdissa, eikä meillä ole ulkoa opiskeltavia tenttikirjoja. Jotkut kurssit tuottavat edelleen paljon haastetta, mutta nyt uskallan myöntää heikkouteni ja kysyä niihin apua. Toisessa kohdassa minä saan vuorostani olla tukemassa opiskelukavereitani. 


Harkitsevaisuus: 
" Olet varovainen henkilö ja teet harkittuja valintoja. Et sano tai tee asioita, joita saattaisit myöhemmin katua. "


Tämä ei kyllä pidä yleensä kohdallani paikkaansa, koska teen ja sanon ennen kuin harkitsen. Olen toiminnan ihminen. Joskus asioista voisi sanoa varovaisemmin ja harkitsevaisemmin, eikä "töksäyttää" suoraan ensimmäistä mielessä olevaa ajatusta. Olen elämässäni katunut tekemiäni valintoja myöhemmin. Jos olisin harkinnut pidempään ja tarkemmin, olisin jättänyt muutamia asioita tekemättä. "Jossittelu" on turhaa, eikä menneisyyttään voi muuttaa.  Elämä on opettelua, eikä siitä koskaan taida saada kiitettäviä arvosanoja. Elämäni valinnat ja vaiheet ovat tehneet minusta sellaisen kuin olen nyt ja tuoneet minut juuri tähän paikkaan. Rosoinen historiani antaa laajempaa näkökykyä ja inhimillistä ymmärrystä muita ihmisiä kohtaan. Onneksi meillä on armollinen Jumala, joka antaa uusia mahdollisuuksia. Vaikka mokaisin satoja kertoja, Jumala rakastaa minua tällaisena vajavaisena epäonnistujana. 




Kuvaavatko sinusta luonteenvahvuustestini tulokset minua? 
Löysitkö oman testisi tuloksista uusia puolia itsestäsi? 
Muista sinussa olevan hyviä puolia ja sinun olevan arvokas sekä rakastettava ihminen. 💖

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...