torstai 6. helmikuuta 2020

Baby Showereiden Järjestäminen


Järjestimme viime viikolla ystävällemme yllätyksenä Baby showerit hänen lapsuuden kodissaan. Hän on minun pitkäaikaisin ystäväni jo 25 vuoden ajalta ja halusin ehdottomasti, että hänelle järjestetään vauvakutsut. Aloimme suunnittelemaan hänen siskonsa kanssa pari kuukautta aiemmin, ketä kaikkia kutsutaan mukaan. Usein juhliin kutsutaan siskot ja äiti sekä joskus isoäitikin. Siskollakin oli ollut jo ideoita ja perustimme Whatsapp-ryhmän suunnittelua varten.  Ideoimme ohjelmaa, tarjottavia ja ajankohtaa sekä lahjoja. Mukana oli tulevan äidin äiti, siskot, täti, ystäviä ja serkku. Meitä oli kaikkiaan kymmenen ihmistä, joka koettiin järkeväksi määräksi juhlien onnistumisen kannalta.

Vaippakakku kuuluu usein Baby showereihin ja sen kasaamiseen löytyy netistä paljon erilaisia ohjeita. Vaippoihin piilotettiin tarvikkeita ja viestejä, joita on kiva löytää vaipan vaihdon yhteydessä. Vaippoja ostaessa tulee kiinnittää huomiota kokoon ja sanoa tulevalle äidille, jos on käytetty kaikkein pienimpiä. Ne ei mene vauvalla kuin hetken ja jos ei tiedä niitä olevan kakussa, voi ne jäädä käyttämättä. Lisäksi annoimme lahjaksi luontoaiheisen leikkikehän, jossa vauvalle erilaisia aktiviteettejä ja kehikkoa saa muunnettua erilaiseksi. Tiesimme että leikkimattoa he olivat miettineet, muttei olleet hommanneet sellaista.


Tulevan äidin sisko oli sopinut viettävänsä iltaa hänen kanssaan, koska tuleva isä oli lähdössä saunailtaan. Siskosten äiti pyysi heitä lauantai-iltana saunomaan, joten saimme helposti hänet paikalle. Jätimme autot minun vanhempien luokse parin kilometrin päähän, ettei niitä huomaa pihalla. Onnistuimme järjestämään kaiken niin, ettei hän arvannut yhtään juhlista.

Juhlakoristeita oli marketeissa todella huonosti, joten suosittelen hyvissä ajoin tilaamaan netistä. Laitoimme viirin, johon kirjoitettiin vauvan "työnimi" Leppis ja Baby Showereiden päivämäärä. Lisäksi ostin ilmapalloja ja  tiskien välttämiseksi käytimme kertakäyttöastioita.


Tarjottavat meillä oli nyyttäriperiaatteella: kanamakaroonisalaattia, kasvis- ja kinkkupiirakkaa, sämpylöitä, teeman mukaan tilattu kakku ja kokkiystävämme tekemiä raikkaita sitruunamuffinseja. Tarjottavat kannattaa toteuttaa nyyttäreinä, ettei yhdelle ihmiselle tule liikaa tekemistä. Hyvissä ajoin kannattaa selvittää mahdolliset ruoka-ainerajoitteet ja erityisruokavaliot, jotta ne osataan huomioida. Koska juhlat järjestetään raskaana olevalle äidille, on erityisen tärkeää huomioida myös raskaana olevan ruokarajoitteet. Alkumaljoina meillä oli lasten skumppaa.





Ohjelmana meillä oli tietysti seurustelua ja syömistä. mutta myös muutama ohjelmanumero. Ensin keksimme tulevan äidin ja isän nimissä olevista kirjaimista pienokaisille nimiehdotuksia. Siitä hyvänä jatkona oli vauvakortit, joissa arvailtiin: sukupuoli, syntymäaika, paino, pituus, silmien väri, hiusten väri, mitä äiti tekemässä kun synnytys alkaa, mitä piirteitä vauvan toivoisi perivän isältä ja äidiltä. Olimme jokainen tuoneet oman vauvakuvamme ja tuleva äiti sai arvuutella, kuka on kukakin. Katsoimme myös tulevan äidin ja hänen sisarusten lapsuuden kuvia vuosien varrelta. Viimeisenä ohjelmanumerona maisteltiin ja arvailtiin soseita. Lopuksi otettiin tietenkin ryhmäkuva, joka jää muistojen arkistoon. Juhlat olivat rennot ja ohjelmaa sopivasti. Baby showereita järjestäessä tulee ajatella ennenkaikkea tulevaa äitiä ja mistä syömisestä, ohjelmasta sekä keiden seurasta hän nauttisi.

Millaisia Baby showereita sinä olet järjestänyt ja millaiset olisivat sinun unelmiesi Baby showerit? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...