torstai 5. maaliskuuta 2020

Äännekoulu


IsoKarhun kanssa olemme käyneet muutaman vuoden aikana puheterapiassa ja hän on ollut kohta pari vuotta koulussa puheopetuksessa r-äänteestä. Muut kirjaimet ovat löytyneet, mutta r tuottaa haastetta. Opettaja vinkkasi meille äännekoulusta, jolla on saatu hyviä tuloksia. En ollut aiemmin kuullut koko äännekoulusta.

Miten toimii?

Soitin meidän terveydenhuollon puheterapeutille, joka on meille ennestään tuttu. Yleensä hänelle varataan arviointikäynti, mutta lapsen ollessa hänelle ennestää tuttu, emme tarvinneet käyntiä. Saimme lisenssin netissä toimivaan puheterapiaan. Loimme IsoKarhun kanssa yhdessä sinne tunnukset ja tutustuimme ohjeisiin. Nettisivuilla on myös ilmaista ja vapaata materiaalia, jos haluaa käydä tutustumassa. Lähetimme muutamasta kartoitustehtävästä videon puheterapeutille ja häneltä tuli harjoitusohjeet. Tehtäviä tulee noin kerran viikossa useampi ja niihin on selkeät video-ohjeet, jotka katsomme yhdessä lapsen kanssa. Ohjeiden jälkeen teemme harjoitukset ja kuvaamme sen videolle sekä lähetämme puheterapeutille. Hän katsoo videot ja kommentoi sekä antaa vinkkejä. Tämän jälkeen tulee uusia harjoituksia. Helppoa ja lapselle mielekästä, mutta vaatii aktiivisuutta vanhemmalta teettää tehtäviä ja kannustaa lasta onnistumisessa. Katsotaan saadaanko millaisia tuloksia tämän kolmen kuukauden aikana.

Lisäksi IsoKarhulla alkaa ensi viikolla musiikkiterapia, jota itse odotan innolla. Poika on musikaalinen ja toivon hänen saavan musiikkiterapiasta apua itselleen. Siitä lisää ensi viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...