keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Arvokompassi Parisuhde

Jos olet seurannut blogiani viimeisen vuoden aikana, tiedät minun etsiväni elämässä omaa paikkaani. Minut on viety melkoiseen prosessimylläkkään. Tällä hetkellä olen siinä pisteessä, etten tiedä kuka minä oikeasti olen ja mitä haluan elämältäni. Onko se 30 kriisi vai uuden luomisen aikaa? Ajattelin kokeilla tehdä omaa arvokompassia ja jakaa ainakin joitain osioita niistä teidän kanssanne. Jotta yhdestä postauksesta ei tulisi liian pitkä, kirjoitan palanen kerrallaan. Samalla voit miettiä näitä asioita omalla kohdallasi. Ensimmäisenä on vuorossa parisuhde. 

                                                Parisuhde                                                                                     

Minkälainen kumppani haluaisit olla? Mitä haluat suhteelta, mikä siinä on tärkeää?

Haluaisin olla puoliso, jonka kanssa voi jakaa kaikki elämän ilot ja surut ilman pelkoa. Haluan tukea ja kuunnella sekä mennä yhdessä eteenpäin vaikeuksista. Haluan kuunnella toisen tarpeita ja toiveita. Haluan olla kumppani, joka järjestää toiselle arjessa pieniä yllätyksiä. Haluan olla järjestämässä yhteisiä romanttisia hetkiä ja heittäytyä kokeilemaan uutta. Haluan olla puoliso, joka ei ole tylsä. Haluan olla puoliso, jonka kanssa voi kokea olonsa arvostetuksi ja rakastetuksi omana itsenään. Haluan olla syypää toisen hymyyn ja onneen eli jo pelkällä olemassa olollani tehdä toisesta onnellisen. Haluan antaa toiselle välillä omaa aikaa yksin tai kavereiden kanssa. Minulle on tärkeää tulla toimeen kumppanin perheen kanssa, jos hänellä on sellainen. Haluan tulla toimeen hänelle tärkeiden ihmisten kanssa. Haluan olla puoliso, josta saa enemmän iloa ja virtaa kuin negatiivista ja kuormitusta. 

Haluan suhteessa tulla rakastetuksi ja rakastaa sekä yhdessä rakastaa lapsia. Haluan suhteen tasapainoisen ja itsevarman sekä vastuullisen ihmisen kanssa, jotta parisuhteessa on kaksi aikuista ihmistä. Töissä käyminen tuo turvaa taloudellisesti ja tässäkin asiassa kaipaan vastuullisuutta. Molempien olisi hyvä osallistua kotitöihin ja pystyä sopimaan niistä. Suhteen alussa haluan keskustella kaikista kiinnostuksen kohteista, tavoista, heikkouksista ja vahvuuksista sekä toiveista. Muutenkin käydä läpi kaikki mieltä painavat asiat ja riidat mahdollisimman pian, etteivät ne jää kasvamaan möykyksi sisällä. Riitelyynkin hyvä sopia alussa pelisäännöt, jotta molemmat kokevat olevansa turvassa. Haluan kokea suhteessa olevani arvokas, kaunis ja rakastettu juuri sellaisena kuin olen, ilman suorittamista ja miellyttämistä sekä vaatimuksia. Kaipaan läheisyyttä ja hellyyttä. Minulle on tärkeää, että molemmille perhe on tärkeä ja haluaa panostaa myös lapsiin. Haluan toisinaan omaa aikaa kavereiden kanssa ja voivani lähteä ilman pelkoa kamalasta riidasta. Haluan tehdä myös yhdessä asioita kaveriporukalla ja järjestää illanviettoja.  Minulle on todella tärkeää, että minulla on turvallinen olo ja pystyn olla rehellinen toiselle kaikesta sekä näyttämään kaikki tunteeni. Kaipaan tukemisen ja kuuntelun olevan vastavuoroista ilman syyllistämistä ja syyllistymistä. Luottamus on avainasemassa molempien hyvinvoinnille. Haluan käydä yhdessä ulkoilemassa ja molempien arvostavan toisen mielenkiinnon kohteita. Kaipaan romantiikkaa ja saada toisinaan yllätyksiä. Kaipaan toisinaan jännitystä ja kokeilla uusia juttuja yhdessä. Voimaannuttavaa itselleni on se, että suhteessa voi hassutella ja tehdä vähän lapsellisiakin sekä ”hulluja” juttuja sekä huumoria olevan riittävästi. Virheille olisi hyvä pystyä nauramaan ja varmistaa molemmilla olevan hyvä olla. Yhteiset arvot ovat tärkeää ja helpottaa yhdessä olemista. Haluan suhteen olevan voimavara elämän eri vaiheissa, eikä sen syövän kaikkea energiaa. Päätöksiä on hyvä tehdä yhdessä ja tulla välillä toista vastaan. Todella tärkeää on lasten kokevan olonsa turvalliseksi ja rakkaaksi kotona ollessaan. Minulle on tärkeää, että kumppani hyväksyy perheeni ja haluaa olla heidän kanssaan tekemisissä. 



Tässä oli tämän hetken pohdintojani parisuhteesta ja siitä, mitä pidän tärkeänä. Seuraavaksi on vuorossa työ ja mitä siinä pidän tärkeänä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...