tiistai 26. toukokuuta 2020

Arvokompassissa Työ

Aloitin viime viikolla kirjoittamaan arvokompassia ja seuraavaksi vuorossa olisi työ. 

Työ

Mitä pidät tärkeänä työssäsi? Minkälaista työtä haluaisit tehdä, jos saisit valita vapaasti?

Työsssäni pidän tärkeänä hyvää työilmapiiriä ja monipuolista työnkuvaa. Työntekijöiden yhteistyöllä ja esimiehen tuella päästään kohti asiakkaan etua. Hyvä työilmapiiri ja huumori ovat tärkeitä asioita, jotta kaikki jaksavat työssä. Henkisesti raskaassa työssä myös hyvä työnohjaus ja esimiehen osaaminen ovat tärkeitä. Etenkin sosiaalisella alalla omasta jaksamisesta huolehtiminen tulee muistaa. Tykkään tiimityöskentelystä, mutta osaan työskennellä myös yksin. Pidän tärkeänä, että asiakkaan hyvinvointi ja edun tavoitteleminen ovat työskentelyn päämäärä. Haluan olla auttamassa erilaisia ihmisiä, joilla on vaikeaa. Haluan heidän löytävän elämäänsä toivoa ja arvostusta. Mielestäni jokaisessa ihmisessä on jotakin hyvää ja haluan olla tukemassa sen löytämisessä. Pidän tärkeänä työssäni varmuutta sen jatkuvuudesta, joten vakituinen työsuhde olisi minulle paras. Lisäksi aiempaa koulutusta parempi palkka olisi kiva, koska olen opiskellut lisää. Parempaa palkkaa tärkeämpää kuitenkin ovat säännölliset tulot, joilla pystyy elättämään perhettä. Haluan voida jättää työasiat työpaikalle, ellei kyseessä olisi oma yritys. 

Toteutin lapsuuden haaveeni opiskella lähihoitajaksi ja työskentelin sosiaali- ja terveysalalla erilaisissa paikoissa eri pituisia jaksoja 11 vuoden aikana. Pisimpään olen työskennellyt kehitysvammaisten parissa ja koin olevani siinä hyvä, mutta kaipasin jotain uutta ja enemmän sosiaalialan työtä. Valmistun reilun vuoden päästä sosionomiksi, enkä tiedä millaista työtä haluan tehdä. Luulin perhetyön olevan varma kiinnostuksen kohde työllistymiselle, mutta viimeisen puolen vuoden aikana olen alkanut puntaroimaan uudestaan. Minua kiinnostaisi työskennellä vankilassa, perhetyössä, lastensuojelussa ja mielenterveys- sekä päihdeasiakkaiden kanssa. Lisäksi oman yrityksen perustaminen jäi kytemään mieleeni. Kaikki nämä ovat haastavia ja henkisesti kuormittavia paikkoja. Voisin tehdä vuorotyötä, mutta yövuoroihin en pystyisi. Perhetilanteen kannalta päivätyö olisi paras vaihtoehto tällä hetkellä, mutta minua kiinnostavissa paikoissa se ei yleensä ole mahdollista. Tähän mennessä Jumala on sulkenut joitakin ovia ja opintoni ovat vielä kesken. Heitän tulevan työurani luottavaisin mielin Hänen käsiinsä ja odotan, mitä tuleva tuo tullessaan. Ensi syksynä aloitan 14 viikon työharjoittelun Sos-lapsikylällä ja olen siitä innoissani. Onneksi minun ei tarvitse tietää vielä vuoden päähän tulevaa työpaikkaani. Varmaa kuitenkin on, että haluan työssäni auttaa ihmisiä, joilla on ongelmia. Haluan myös olla Jumalan käytössä, missä ikinä työskentelenkään. 

Tässä joitain ajatuksia siitä, mitä pidän työssäni tärkeänä ja mitä ehkä haluaisin tulevaisuudessa tehdä. 


Seuraavana kompassissa on vuorossa perhesuhteet, joten kannattaa pysyä hereillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...