perjantai 15. toukokuuta 2020

Unelmista Yritykseksi


Julkasin joskus Instassa, jotain uusista kuvioista ja unelmista. Nyt voin hieman avata niitä.

Kun muutin tälle paikkakunnalle, aloin haaveilla erilaisesta kirpputorista. Pienellä paikkakunnalla kirpputorivalikoima ei ole aina kaikkein laadukkain ja viihtyisin. En kuitenkaan ajatellut uskaltavani tai voivani itse olla perustamassa sellaista. Vuoden alussa tutustuin ihanaan meikkaajaan ja meillä alkoi kehittyä yhteistyökuvioita. Huomasimme meillä synkkaavan ja olevamme kovin samanlaisia ihmisinä. Kevään aikana puntaroin ideoitani ja haavettani, entä jos sittenkin... 


Aloimme yhdessä suunnitella yhteistä yritystä ja huomasimme meillä olevan paljon yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Samalla löysin itsestäni tietoa ja taitoa yrittäjyyteen, joka oli aivan uusi puoli itselleni. Aioimme tehdä jotain erilaista ja uutta, mitä ei täällä lähialueella ole. Kohderyhmänä meillä olisi kaiken ikäiset ja erilaisissa elämäntilanteissa olevat naiset. Saimme vielä kolmanneksi erilaista osaamista omaavan ystävän, joten osaamisemme ja palvelumme olisi monipuolista. Teimme liiketoimintasuunnitelmaa ja katselimme vuokrattavia tiloja sekä hommasimme jo joitain pieniä juttuja. Koronatilanne mahdollisti sen, ettei olisi kiire laittaa yritystä toimintaan ja olisi aikaa suunnitella sekä hioa kaikki huolella. Olimme kaikki todella innoissamme ja erilaisia ideoita sateli. Oli ihanaa saada  ideoida unelmia sekä suunnitella jotain omaa. Tuntui että elämässä löytyi suunta ja päämäärä, mitä kohti lähteä suuntaamaan ja tavoittelemaan. Samaan aikaan olin kuitenkin hieman huolissani, miten minun voimavarat riittäisi kaikkeen yrityksen perustamiseen ja opiskeluun sekä perheeseen. Valmistumiseni olisi lähellä siinä kohtaan, kun yritystoiminnan olisi tarkoitus alkaa pyöriä. Halusin uskoa selviytyväni ja voimavarojeni palaavan kesän aikana. Nostimme tämän "kissan pöydälle" ja muutimme hieman suunnitelmaamme, että toiminta tapahtuisi ilman liiketilaa. Se olisi kaikin puolin turvallisempi tapa aloittaa ja kerätä pääomaa. 


Yhtenä päivänä kaikki päättyi kuin seinään, koska ystäväni elämäntilanne muuttui radikaalisti. En ala avaamaan hänen elämäänsä enempään, mutta tämä muutos kuitenkin tarkoitti, ettei tätä meidän yhteistä yritystä ole enää tulossa. Hän toivottavasti pystyy jossain muodossa sen itse perustamaan jossakin tulevaisuudessa ja hyödyntämään tekemiämme ideoita. Olin aluksi järkyttynyt, että kaikki muuttui taas silmänräpäyksessä. En syytä ystävääni kuitenkaan siitä mitenkään, vaan ymmärrän hyvin hänen tilanteensa. Olen ylpeä siitä, että hän uskalsi tehdeä tämän ratkaisun pettymyksistä huolimatta. Mielestäni tekemämme suunnitelmat eivät olleet turhaa, koska ystäväni voi hyödyntää niitä ja samalla sain itsekin uusia ideoita. Ei voi tietää, vaikka joskus minäkin onnistuisin perustamaan yrityksen. Sen aika ei kuitenkaan ole nyt, vaan nyt keskityn saamaan opinnot valmiiksi ja katson sitten, mitä elämä tuo tullessaan. Tämän yrityksen suunnittelun kautta pääsimme tutustumaan paremmin tämän ihmisen kanssa ja sain elämääni ystävän, kenestä en halua luopua mahdollisesta välimatkasta huolimatta. Tämä yrityksen ideointi toi minulle myös mielekkyyttä ja intoa elämään vaikean kevään aikana. Emme ehtineet tehdä yrityksen eteen mitään suurempia sijoituksia, joten sillä tavalla oli helppoa. 
Kiitän tästä yhteisestä matkasta ja ystävyydestä, jonka saimme yrityksen suunnittelun myötä. <3 


Olen taas sen suuren kysymyksen edessä, että missä on minun paikkani ja tarkoitukseni tulevaisuudessa. Onneksi minun ei tarvitse tietää siihen vielä vastausta, vaan saan yrittää elää päivän kerrallaan. Tavoitteinani on nyt saada omia voimavaroja kasaan ja opinnot suoritettua sekä tietenkin huolehtia perheestä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...