tiistai 15. kesäkuuta 2021

Kesäloma

 Kirjoitin jo yhden postauksen meidän kesälomasta, mutta viime metreillä se katosi bittiavaruuteen. Taidan siis hieman muuttaa postauksen rakennetta toisen tyyppiseksi. Noniin nyt turhat löpinät sikseen ja itse asiaan eli meidän minilomaan. Minulla oli siis viime viikolla kolme päivää kesälomaa + viikonloppu. Koronatilanteen helpottumisen myötä päätimme lähteä lasten kanssa vanhempieni luo maaseudulle, joka sijaitsee yli 200 kilometrin päässä meistä. 

Ennen lähtöä kuitenkin juhlimme PikkuKarhun kaverisynttäreitä meidän takapihalla. Juhlailta huipentui vesi-ilmapalloihin, joita pojat saivat heitellä IsoKarhuun ja isiin. Kävimme vielä juhlien jälkeen lasten ja heidän isänsä kanssa uimassa. Ilta onnistui ja  kaikilla vaikutti olevan mukavaa. 


Keskiviikkoaamuna lähdin lasten kanssa ajamaan maaseudulle, missä erityisesti kesäisin sielu lepää. Pääsimme näkemään vanhempieni kissoja ja koiraa sekä mummoni naapureiden hevosia. Kävin lasten kanssa päivittäin uimassa. Säät suosivat meitä ja lämpöä sekä poutasäätä riitti. Pääsin pesemään meidän likaisia mattoja vanhalla savusaunalla. Mummoni tuli myös yhtenä päivänä auttamaan ja hän onkin paljon taitavampi tuossa puuhassa kuin minä. 






Kesässä on myös se ihana puoli, että voi nähdä ihmisiä ulkona ja se helpottaa tapaamista näin koronapandemian aikana. Olen surrut parhaiden ystävieni Savosta pois muuttamista, mutta nyt toinen heistä on perheensä kanssa muuttanut minun lapsuuden kotipaikkakunnalle. Kun käyn tapaamassa sukulaisia, pääsen tapaamaan myös heitä. Nautimme yhdessä lasten kanssa kesäpäivästä. Lisäksi pääsin tapaamaan kummipoikaani ja hänen isäänsä. Koen huonoa omatuntoa, miten harvoin pystyn nähdä kummipoikaani. Välimatka ja korona ovat olleet esteenä, mutta toivottavasti koronatilanne alkaa helpottaa ja näkeminen helpottuu. Torstai-iltana vietimme vielä ystäväni kanssa tyttöjeniltaa vanhempieni aittaan tehdyssä kesähuoneessa teekuppien ääressä jutellen. Tällaisia iltoja todella olen kaivannut. Lauantaina pääsin extempore tapaamaan entistä työkaveriani, jota en ollut nähnyt kolmeen vuoteen. Oli todella virkistävää vaihtaa kuulumisia ja muistella menneitä. Kaikkia haluamiani ihmisiä en ehtinyt ja onnistunut näkemään, mutta onneksi kesää on vielä jäljellä ja tulee uusia mahdollisuuksia.




Reissussa kävin ostamassa viimein itselleni uuden kannettavan tietokoneen, kun ukkonen hajotti viime kesänä edellisen. Tässä välillä olen koittanut tulla toimeen 10 vuotta vanhalla hitaalla pöytäkoneella ja kännykällä. Olin konsultoinut etukäteen kaveriani hyvistä tietokoneista omalla budjetillani. Ostin kuitenkin hieman paremman tietokoneen, jotta se olisi kestävämpi. Postauksien kirjoittaminen on hieman nopeampaa ja helpompaa läppärillä kuin kännykällä. Sain Gigantista todella hyvää ja asiantuntevaa palvelua, jota arvostan. Nyt pitäisi olla hyvä tietokone ja nettiyhteys, jotta blogin kirjoittaminenkin olisi helpompaa. 

Sunnuntaina vietimme PikkuKarhun sukulaissynttäreitä sisätiloissa, koska juuri sinä päivänä oli kamala sade. Käytimme maskeja, kun emme syöneet. Maskeilla ja turvaväleillä yritimme turvata pienetkin riskit koronatartuntojen suhteen. Suurin osa vieraista toki oli jo saanut yhden tai kaksi rokotetta. Juhlien jälkeen lähdin poikien tädin kanssa ajelemaan kotia kohti. Lapset lähtivät isänsä ja hänen vaimonsa kanssa vaimon vanhemmille vielä lomailemaan. 


Lomassa ehdottomasti parasta olivat hyvät säät ja ihmiset. Olen ikävöinyt monia ystäviä ja tietysti perhettä. Nyt pääsin joitain heistä näkemään livenä. 

Ihanaa kesää kaikille ja nauttikaa lomasta, joilla sellaista on. <3 Muistetaan kuitenkin toimia koronvastuullisesti kesälläkin. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...