lauantai 5. kesäkuuta 2021

Kouluun tutustuminen

Tänä vuonna kouluun tutustuminen oli erilaista monellakin tapaa. Kävimme viime viikolla tutustumassa Pikkukarhun tulevaan kouluun. Koronan vuoksi tutustumaan pääsi yksi perhe kerrallaan, joten luokkakavereita ei päästy näkemään. Onneksi samasta eskarista on ainakin yksi tyttö tulossa samalle luokalle. 

PikkuKarhu aloittaa syksyllä starttiluokalla eli pienryhmässä. Meiltä on koululle yli 5 kilometriä, joten PikkuKarhu tulee kulkemaan taksilla. Pääsimme tutustumisella näkemään opettajan ja tulevan luokkahuoneen. Luokassa tulee olemaan erityisopettajan lisäksi 1-2 avustajaa. Pienryhmä on 1-2 luokkalaisten yhdistetty ryhmä. Lapsilla on mahdollisuus kerätä käytöksellä hymynaamoja, joista voi saada jonkun palkkion. Lapset pääsevät tekemään myös itsereflektiota koulupäivien aikana ja antaa siitä itselleen hymiöitä. Luokassa on erilaisia apuvälineitä yksilöllisiin tarpeisiin. Luokan vieressä on myös lepohuone, minne voi mennä tarvittaessa rauhoittumaan ja lepäämään. Käytävällä pääsee purkamaan energiaa erilaisilla liikuntatehtävillä.

Pienryhmä toteuttaa joitain tunteja yhdessä "tavallisen" ekanluokan kanssa, jotta lapset pääsevät harjoittelemaan myös isommassa ryhmässä olemista.

Opettaja vaikutti mukavalle ja PikkuKarhu oli aivan innoissaan. Turvallisin mielin siis syksyä kohti. Nyt kuitenkin ensin nautitaan kesästä. ☀️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...