maanantai 8. kesäkuuta 2015

1v. Synttäritarjoilut

Meidän Pikku Karhu täyttää huomenna vuoden. Ajatella miten nopeasti aika menee (mutta paljon tähän vuoteen on kyllä mahtunut).

Halusin järjestää pojille kunnon juhlat, koska he ovat viime aikoina kokeneet kovia. Halusin tehdä eläinaiheiset juhlat. Koska kyseessä oli lasten juhlat, ostin kertakäyttöisen pupupöytäliinan ja kertakäyttölautaset. Näin pääsin tiskeissä helpommalla.

Tein kaksi jauhelihapiirakkaa, jotka olivat Angry Birds aiheisia.

Pohjat:
  • 9dl vehnäjauhoja
  • 3dl vettä
  • 4,5 dl juokseva rypsiöljy
 Täyte:
  •  jauhelihaa
  • sipulia
  • paprikaa
  • juustoa
1. Sekoita ainekset keskenään ja nypi taikina murumaiseksi.
2. Jaa takina kahteen vuokaan.
3. Ruskista jauheliha ja mausta haluamallasi tavalla
4. Hienonna sipuli ja paprika
5. Levitä jauheliha,sipuli ja paprika piirakan päälle.
6. Lisää juusto piirakan päälle
7. Koristele piirakka paprikalla ja juustolla haluamasi Angry Birds:in näköiseksi. Silmät tein BBQ-kastikkeella. Jälkimmäiseen tein nokan ketsupista

8. Paista uunissa 225 C n. 30min.

Tein piirakat jo perjantaina ja pakastin ne. Annoin olla uunissa n. 20 min. Sunnuntaina n. puoli tuntia ennen juhlia laitoin piirakat miedolla 150 C:n lämmöllä uuniin. Näin ne sulivat ja kypsyivät loppuun asti.


Ystäväni oli auttamassa kakkupohjien teossa perjantaina.

Pohja:
  • 6 munaa
  • 3,5 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3dl perunajauhoja
  • 3tl leivinjauhetta
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi
  2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen
  3.  Kaada taikina kahdelle pellille
  4. Paista uunin alaosassa n. 30-40 min. 175 C.
  5. Anna kakkupohjan hieman jäähtyä ja kumoa se sitten sokeroidulle leivinpaperille
  6.  Kun pohjat ovat jäähtyneet, kostuta niitä esim. appelsiinimehulla
  7. Anna olla viileässä seuraavaan päivään.
 Kostutin lauantai-iltana vielä kakkupohjia ja kokosin sekä täytin kakun. Väleihin laitoin kermavaahtoa ja vuorotellen banaaneja sekä mansikkahilloa. Laitoin sen jääkaappiin yön yli.
Sunnuntaina koristelin kakun kermavaahdolla ja karkeilla. Kakusta tuli hieman hassun näköinen, mutta lasten juhlissa se on sallittua. Maku oli kuitenkin paras tähän astisista kakuistani.

 Koska Pikku Karhu ei saa vielä sokeriherkkuja, tein hänelle ja muille halukkaille oman kakun. Pohjan tein hunajamelonista.
Koristeina käytin:
  • melonia
  • omenaa
  • appelsiinia
  • kirsikoita
  • viinirypäleitä
  • rusinoita
  1.  Leikkaa meloni siivuiksi ja kuori ne
  2. Kuori omenat ja leikkaa ne lohkoiksi
  3. Puolita viinirypäleet
  4. Asettele hunajamelonin palaset päällekkäin ja kiinnitä pitkillä grillitikuilla
  5. Puolita coctailtikkuja ja kiinnitä muut hedelmät haluamallasi tavalla
  6. Voit muotoilla hedelmäpaloja esim. piparimuoteilla
Söimme kakkua rengas kerrallaan ja siinä tuli mukana muitakin hedelmiä.

Ideoin tarjoiltavan siilin ja mieheni toteutti sen. Hän leikkasi kaalin puoliksi ja teki sille silmät viinirypäleistä sekä nenän
Hän täytti pitkät varrastikut:
  • lihapullilla
  • nakeilla
  • banaanipalasilla
  • viinirypäleillä
  • juustopalasilla
Siilin eteen hän teki tomaattipuskan, missä se oli piilossa.


Lisäksi tarjolla oli helppoa naposteltavaa, kuten. maissinaksuja, suolatikkuja ja rusinoita.

 Kaikki tarjoilut riittivät ja meille jäi vielä tällekin päivälle syötävää. Molemmat pojat olivat onnessaan herkuista, vieraista ja lahjoista. :)
Onnea Pikku Karhu 1v! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...