tiistai 23. kesäkuuta 2015

Juhannuksen vietto

Lähdimme torstaina mieheni suvun mökille (sama jolla olin poikien kanssa aiemmin) viettämään juhannusviikonloppua. 
Kamalasti piti taas pakata tavaraa mukaan; piti varautua kylmään, sateeseen sekä helteeseen. 
Saimme kaikki juuri ja juuri mahtumaan autoon ja matka sai alkaa. 
( kuva Googlen kuvahausta)

Juhannusaattona mökille tuli myös mieheni sukua ja pienehkö talo oli täynnä iloisia ihmisiä. Päivällä autoin mieheni pikkuveljeä tekemään polttopuita ja se vasta oliki hauskaa puuhaa. Kyhäsimme porukassa myös juhannuskokon tynnyriin. 
Illalla saunoimme ja grillasimme sekä nostimme lipun salkoon lippulaulun raikuessa. Appiukkoni oli tehnyt oman juhannusjuoman, jossa oli verigreippiä ja vissyä. Menussa oli alkuruokana friteerattuja haukisipsejä (aivan huikeita!), lihaa, kanaa, maissia, perunoita, silliä, itse tehtyä paholaisen hilloa, sekä itse tehtyä majoneesia. Kenellekkään ei varmaan jäänyt nälkä. 

(polttopuut ja kokkotynnyri)





















                    (juhannusjuoma)
               

Mieheni väsyi ymmärrettävästi tuohon ihmismäärään ja halusi lähteä yöksi kotiin lepäämään. Minäkin väsyin melko nopeasti sosiaaliseen vuorovaikutukseen, mutta menin lepäämään ja sitten taas jaksoin olla muiden kanssa. Lasten mentyä nukkumaan aloimme sytyttää kokkoamme hieman huonolla menestyksellä. Olimme tunkeneet tynnyrin liian täyteen risuja, joten se ei meinannut syttyä suurella määrällä sytytysnestettäkään. Hieman kohenneltuani sain sen syttymään, kunnes mieheni veli sai sen sammumaan jäähdytellessään tynnyriä. Lopulta se kuitenkin syttyi uudestaan. Hauskaa kuitenkin oli, vaikkei kokko hääppönen ollutkaan. 


 Juhannuspäivänä mieheni tuli taas meidän kanssamme mökille. Pelailimme ja leikimme yhdessä ulkona sään salliessa. Keksin että illaksi olisi kiva tehdä jalkakylpy ja etsin netistä ohjeen. Löysinkin hyvän sivusta, jossa oli monenlaisia ohjeita (http://yrttitarha.fi). Kävin pienellä vaunulenkillä etsiskelemässä tarvikkeita.

Laitoin jalkakylpyyn:
* kuusen neulasia (puhdistavat)
* männyn neulasia (puhdistavat)
* nokkosen lehtiä (rauhoittavat kivistäviä jalkoja)
* peltokorte (virkistää, vahvistaa kynsiä)
* rosmariini (puhdistaa)
* voikukan lehtiä (väsyneille jaloille)
* piharatamo (jalkasienen karkoitukseen)
* rypsiöljy (pehmentää
* apila

Laitoin kasvit kiehuvaan veteen n. tunniksi. Saunaan mennessä siivilöin kasvit pois ja laitoin veden vatiin. Lisäsin vatiin järvivettä sen verran, että jalat peittyivät. Jaloista tuli pehmeät ja puhtaan tuntuisen sekä rentoutuneet. Saunan jälkeen rasvasin vielä jalat.



Saunan jälkeen mieheni ja appiukkoni tekivät iltapalaksi grillattua pizzaa, joka oli arvatenkin todella ihanaa. Koko viikonlopun meillä oli aivan ihanat ruuat. Saunoimme puusaunassa ja uimme järvessä joka ilta. Vaikkei aurinko paistanut, kun vasta sunnuntaina oli mukavaa yhdessä oloa.


                                              (sauna sijaitsee pienessä saunasaaressa)



Sunnuntaina paistoi aurinko ja jo ihan lämmintäkin. Mieheni ja Iso Karhu kävivät soutelemassa ja uittamassa Ison Karhun tekemää venettä. Pikku Karhun nukkuessa, minä menin rentoutumaan laiturille musiikin pariin.


Tässä lopuksi lisää muutamia kuvia, joita otin mökiltä:                                                   









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...