keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Muutoksia lastenhuoneeseen

Olen jo pitkään etsinyt pojille kerrossänkyä, mutta sopivaa ei ole löytynyt. Rukoilin monet kerrat selaillessani tori.fi:tä. Kerrossänky veisi vähemmän tilaa ja leikkimiselle jäisi enemmän tilaa. Facebookin kirpparilla törmäsin tummaan parvisänkyyn, joka oli edullinenkin. Sängyn myyjä lupasi tuoda sen kotiovelle asti.

Myyjä ei osannut yhtään sanoa, miten sänky kasattaisi. Onneksi sänky on Ikean sänky ja kasausohjeet löytyvät netistä. Pyysin miestäni auttamaan ja teimme töitä sängyn kasaan saamiseksi monta tuntia. Järkytykseksemme huomasimme, ettei sänky ollut 140cm pitkä vaan 140cm leveä. Myyjä oli sanonut minulle väärin tai sitten hän oli ymmärtänyt minut väärin. Ajattelin kauhuissani sen täyttävän puoli huonetta. Olin ollut niin innoissani sängystä ja Iso Karhukin odotti innolla. Kirppariostoksia valitettavasti ei kovin herkästi voi palauttaa. Maanantaina jatkoin itsekseni sängyn valmiiksi.

Sänky on todella iso pienelle pojalle, mutta Iso Karhu tykkää siitä aivan valtavast. Minulla ei tietystikään ole niin isoa patjaa, joten laitoin petauspatjan päälle Ison Karhun vanhasta sängystä olevan patjan. Heti kun vain ehtii, täytyy lähteä patjakaupoille. Jos meille tulee yövieraita, he saavat nukkua makuuhuoneessa ja minä voin nukkua Ison Karhun vieressä. Enää ei tarvitse miettiä yövierailuiden järjestymistä.
Sänky on onneksi parvi- eikä kerrossänky. Sen alle mathuvat hyvin leluhylly ja -korit. Sängyn alle saa rakennettua esimerkiksi majoja. Iso Karhu tykkää leikkiä ylhäällä pikkulegoilla. Pikku Karhu rakastaa kiivetä rappusia ylös ja alas. Ei onneksi ole kertaakaan pudonnut, vaikka sitä hetkeä odotan kauhulla.


Eilen illalla koitin laittaa Pikku Karhua "isojen poikien" sänkyyn nukkumaan, mutta se oli täysi katastrofi. Iso Karhu hyppi ja pomppi jokapuolelle. Siitä Pikku Karhu herpaantui ja alkoi itkemään. Kamala huuto raikui varmaan naapuriin. Siirto olisi varmaan onnistunut, jos Iso Karhu ei olisi mennyt niin "kierroksille". Jouduin soittamaan miehelleni, joka jutteli Ison Karhun kanssa siihen asti, että sain Pikku Karhun sängyn takaisin. Tänään nukkumaan meneminen sujui paljon rauhallisemmin, kun laitoin Pikku Karhun pinnasänkyyn nukkumaan. Enää en kyllä kiirehdi hänen siirtoaan tavalliseen sänkyyn, mutta tulipahan kokeiltua. Sänky odottaa kellarissa oikeaa hetkeään.
Pikku Karhulla on nyt oma nukkumanurkkaus ja hän on tyytyväinen siihen.

Minkä ikäisenä teillä lapset ovat siirtyneet tavalliseen sänkyyn?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...