maanantai 1. helmikuuta 2016

Mukavuuden haluinen pukeutuja

Syksyllä kun lämpömittari alkaa pudota alle +15 asteen, alan etsiä pitkiksiä jalkaan. Inhoan sitä tunnetta,että on kylmä ja palelee.

Ennen lapsia olin tarkka pukeutumisestani, kun astuin ovesta ulos. En halunnut kovin usein käyttää pipoa, koska hiukset menivät lyttyyn. Toppahousut olivat jossain komeron perällä pölyttymässä ja korkkareilla mentiin, vaikka oli -30 astetta pakkasta. Kuulostaa jonkun mielestä aika pinnalliselle, mutta sitä en kuitenkaan pelkästään ollut. Halusin vain koittaa näyttää hyvälle ja tykkäsin sellaisesta pukeutumisesta.

Lapsien myötä ajatuskseni ovat muuttuneet melkoisen paljon. Syksyllä vedän niiden pitkisten lisäksi ulkohousut, ettei vain tuuli pääse livahtamaan housujen sisälle. Pipokin menee sujuvasti päähän, vaikka mittari olisi vielä plussan puolella. Talvella vedän suosiolla toppahousut jalkaani ja pipon päähäni, kun lähden lasten kanssa ulos. Mielestäni on inhottavaa ulkoilla lasten kanssa, jos kokoajan palelee. Samalla näytän lapsille esimerkkiä siitä, että ulos pitää pukeutua sään mukaisesti.

Heräsin yhtenä päivänä miettimään tätä asiaa, kun lähdin kauppakeskukseemme ruokaostoksille toppahousuissa ja pipo päässä. Ennen ei olisi tullut mieleenkään, mutta minusta on tullut mukavuuden haluinen enkä mieti enää niin paljon muiden mielipiteitä. Lisäksi haluan pysyä terveenä.

Kävellessäni erään yläasteen ohi kauhistelin, miten nuoret pojat olivat -20 asteen pakkasessa ohkasissa takeissa ilman pipoa tai hanskoja. Jalassaan heillä olivat kesäkengät. Iltapäivällä näin tyttöjä farkuissa, joissa olivat nilkat paljaana ja heillä myös olivat kesäkenkien näköiset ohuet kengät. Mitä ihmettä? Jotain rajaa kuitenkin pitäisi olla.

Kumisaappaat olivat minulle ala-asteen jälkeen "nolo" juttu. Olin sitten aina kengät ja sukat märkänä. Viime viikolla kun oli oikein märkää, päätin vetää kumpparit jalkaan lähtiessäni salille tai hakemaan Isoa Karhua päiväkodista. Voi miten mukavaa oli kulkea, kun sukat olivat kuivat ja jalat lämpöiset. Lisäksi ne olivat helppo vain vetää jalkaan. Tuskin kukaan edes kiinnitti huomiota siihen, mitkä minulla oli jalassani.

Tottakai katson mitä laitan päälleni, mutta olen alkanut lasten myötä pukeutumaan sään mukaisesti. Silloin kun lähden viettämään vapaailtaa, vedän korkkarit jalkaan ja pipo jää kotiin. :)

Miten sinä pukeudut ulkoillessasi lasten kanssa tai ilman heitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...