maanantai 6. toukokuuta 2019

Rakkauden kieli


Rakkauden kielet? Tiesitkö että meillä on ainakin 5 erilaista tapaa jakaa ja kokea rakkautta? 

💓 Kannustavat ja rakkaudelliset sanat
💓 Lahjat
💓 Yhteinen laatuaika
💓 Kosketus
💓 Palvelukset ja arjen apu 

Oletko koskaan ajatellut, mikä on sinun rakkauden kielesi ja mitä se tarkoittaa? 
Voit käydä tekemässä pienen testin, joka antaa suuntaa oman rakkauden kielesi löytämiseksi. Testin tekeminen oli minulle vaikeaa, koska vaihtoehdoista ei voinut valita kuin yhden. Tein testin kolme kertaa, mutta aina kaksi tärkeintä olivat kosketus ja syvällinen yhteys/yhteinen laatuaika.

Mitä minä kaipaan rakkaudelta?

" Sinulle on tärkeää olla rakkaasi sielunkumppani. Arvostat yhteistä aikaa ja yhdessä tekemistä. Haluat keskustella rakkaasi kanssa syvällisesti ja tuntea voimakasta yhteenkuuluvuuden tunnetta. Haluat, että kumppanisi todella kuuntelee sinua ja on kiinnostunut siitä, mitä tunnet ja ajattelet.
Koet itsesi rakastetuksi, kun saat toisen jakamattoman huomion osaksesi. Laatuajan viettämisen lisäksi intensiivinen keskustelu on mieleesi."

Allekirjoitan edellä mainitut asiat, mutta niiden lisäksi kaipaan välillä omaakin aikaa. Yhdessä ollessamme kaipaan toisen fyysistä ja henkistä läsnäoloa. Analysoin ja pohdiskelen jonkun verran elämää itsekseni ja kaipaan saada jakaa sitä toisen ihmisen kanssa. Suhteemme alkuvaiheessa juttelimme paljon elämästä, mutta arjen keskellä tämä ei enää läheskään aina onnistu. Lapset ovat hyvin mustasukkaisia, jos huomaavat meidän keskustelevan (kärjistetysti) säästä syvällisemmästä. Meidän olisi hyvä mieheni kanssa panostaa kahdestaan ollessamme enemmän syvälliseen keskusteluun.
 
" Haluat suudella ja tulla suudelluksi. Intohimo ja fyysinen vetovoima ovat sinulle suhteen kulmakiviä. Tarvitset paljon hellyyttä ja läheisyyttä, jotta tunnet, että kumppanisi ja sinä olette yhtä ja että välillänne on tiivis yhteenkuuluvuuden tunne. Haluat nukkua sylikkäin ja katsoa televisiota lähekkäin. Kävellessä haluat pujottaa kätesi kumppanisi sormien lomaan ja seurassakin viihdyt mieluiten kumppanisi välittömässä läheisyydessä. Hyvä seksielämä on sinulle yksi parisuhteen tärkeimmistä asioista." 

Nämäkin asiat ovat totta minun kohdallani ja voimistuneet matkan varrella. Kosketus on minulle tärkeää myös ystävyyssuhteessa. Halaaminen ja hieronta ovat minulle luonnollinen tapa osoittaa rakkautta ja ystävyyttä (paitsi jos toinen ei koe tätä miellyttäväksi). 
Parisuhteessa en joskus pitänyt julkisesta hellyydenosoituksesta, mutta nykyään jopa kaipaan sitä. Minulle on tärkeää kokea olevani haluttu ja seurassa ollessamme mieheni silmissä kaunein nainen. Kaipaan paljon läheisyyttä ja olen paljon kiukkuisempi, jos tämä tarve ei ole riittävästi täyttynyt. 
Nämä olivat minun rakkauden kieleni joita kaipaan. Mitkä ovat sinun rakkauden kielesi?
Jos sinulla on puoliso, teidän on hyvä keskustella omista rakkauden kielistänne. Voitte kaivata erilaisia asioita ja se tulee hyväksyä. Toisen rakkauden kieltä voi opetella ja haluat varmasti rakkaasi kokevan olevansa rakastettu. 

Rakkaus on kieli, jota voi opetella ja oppia puhumaan. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...