sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

Juhannuksen Viettoa


Monilla perheillä on erilaisia Juhannusperinteitä, mutta meidän perheellä ei sellaista vielä ole. Monena vuotena olemme kyllä olleet mummilassa savusaunassa ja grillaamassa. Tänä vuonna emme lähteneet sinne, koska olemme tässä kuussa jo pari kertaa olleet ja lapset reissaavat muutenkin.

Mitäs sitten? 

Meillä oli koko perhe koossa, kun kaikki lapset olivat meillä. Päivällä laitoimme kesäisessä lämpöisessä säässä pihaa. Juhannukseen ja kesään kuuluu grillaaminen, mutta surullista kyllä, meillä ei ole omaa grilliä. Onneksi uunissamme on grillivastus, joka vähän helpotti tilannetta. Tuntui hyvälle laittaa perheelle ruokaa kerrankin ajan kanssa ja Ison Karhun auttaminen. Meillä oli lapsena monenlaista grilliruokaa ja haluan jatkaa tätä perinnettä.

Tarjolla oli: 

- Uunilohkoperunoita
- Pekoniin käärittyjä herkkusieniä juustopalalla
- Maustettuja kesäkurpitsoja
- Kanaa ja Maisseja
- Ison Karhun tekemää salaattia 
- Jälkiruoaksi jäätelöä

Juhannusaattona oli poikkeuksellisesti hellepäivä, kun yleensä silloin sataa vettä tai räntää. Kävimme läheisellä järvellä uimassa. Ranta on pitkälle matalaa ja lämmintä, joten lasten kanssa mahtava paikka. Pojat nauttivat kovasti vedessä leikkimisestä ja viihtyivätkin pitkään. Kotona lämmitimme puusaunan ja käytimme viimein häälahjaksi saamamme vihdan. Suunnitelmissa oli kokon katsominen, mutta metsäpalovaroituksen takia kokon polttaminen oli epävarmaa. Lasten kierrosten kiihtyessä, totesimme "höyhensaarien" olevan parempi vaihtoehto.
Meillä meni siis Juhannus perheen parissa kotosalla, mutta mukavaa puuhaa saimme silti järjestettyä. Pojat tykkäsivät eniten uimareissusta.

Mites teidän Juhannus sujui? Onko teillä vihta vai vasta vai joku aivan muu?
Iloista ja Ihanaa Kesää Kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...