keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

Tyytymättömyys vai Kiitollisuus?


Tein viime viikolla itselleni kiitollisuushaasteen Instagramiin (Voit seurata minua siellä käyttäjänimellä Treasurer_mama) ja päivitin joka ilta stooriini asioita, joista olen sinä päivänä kiitollinen.

Tässä joitakin kiitollisuuden aiheitani kuluneelta viikolta:

- Auringosta ja lämmöstä olin monena päivänä todella kiitollinen
- Saunomisesta ja uimisesta
- Lastenvalvoja-ajan nopeutumisesta
- Personal trainerista ja salilla käymisestä
- Ystävistä
- Lapsista 
- Puolisosta
- Omasta kasvimaasta
- Siististä kodista ja juoksevasta vedestä sekä pyykkikoneesta
- Kauniista kaupungistamme
- Seurakunnasta ja Jumalan huolenpidosta
- Kauniista luonnosta ja kukkasista 
- Lasten ystävistä, päiväkodista ja kesäkerhosta 

 

Miksi tein tällaisen haasteen itselleni? Yhtenä päivänä kaikki tuntui olevan surkeasti ja tunsin olevani surkea ihmien, mutta en halua olla ihminen joka valittaa kaikesta ja kaikista. Haluan oppia iloitsemaan pienistäkin asioista ja löytämään jokaisesta päivästä jotakin hyvää sekä kiitoksen aiheita. Päivittäin on helppo löytää huolia ja murheita sekä epäonnistuneita tilanteita. Niiden listalle olisi varmasti helposti tullut pituutta. Voin sanoa rehellisesti, että oli päiviä jolloin kiitollisuuden löytäminen oli vaikeaa. Juuri niihin päiviin haaste oli osuva, koska jouduin oikeasti miettimään hyviäkin asioita siitä päivästä. Samalla huomasin, että niinäkin päivinä elämässäni on asioita, jotka ovat hyvin.

Jokaisen elämä on erilaista ja jokainen ihminen on erilainen. Koskaan ei pitäisi verrata omaa elämää jonkun toisen elämään, eikä varsinkaan sosiaalisen median perusteella. Sosiaalinen media voi todella paljon vääristää kuvaa ihmisestä ja hänen elämästään, koska jokainen voimme itse valita mitä julkaisemme ja kuinka paljon muokkaamme kuviamme.

Huomaatko katsovasi esim. toisten julkaisemia kuvia tai päivityksiä kadehtien? Rakentaako tai antaako kateus mitään hyvää kenellekkään?
Parempi vaihtoehto on iloita toisen hyvästä ja antaa aidosti positiivisia kommentteja sekä nähdä omassa elämässä hyvin olevat asiat.

Olisiko sinun hyvä tehdä kiitollisuushaaste? Haastan sinua kokeilemaan. 💓 
Mistä sinä olet tänään kiitollinen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...