keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Unelmien Piha



Pihaunelmista totta? Te ketkä seuraatte minua Instagramissa, olette nähneet julkaisujani piharemontistamme. Keväällä mieheni päätti, että alamme toteuttamaan hänen pitkäaikaista unelmaansa pihan laittamisesta. Piha oli kieltämättä epäkäytännöllinen epätasaisuuksien ja tiheän metsän sekä hyttysmäärän takia. Mielestäni ajatus ajankohdasta olisi mahdoton, mutta luotin mieheeni.

Meillä ei ollut moottorisaha, joten aloitimme sahaamisen käsisahalla. Ihmeellisesti pian sen jälkeen tori.fi-sivustolle ilmestyi uusi käyttämätön moottorisaha myyntiin ja vielä edulliseen hintaan. Kiittelimme Jumalaa avusta. Suurimpien puiden kaatamiseen otimme ammattimiehet, jottei tapahdu mitään vahinkoa. Puuta oli paljon ja risujen sekä pölkkyjen määrä tuntui loputtomalta. Minulla oli tulossa käden toimenpide, jota ennen piti saada mahdollisimman paljon tehtyä. Yritimme saada ihmisiltä apua talkoisiin, mutta kukaan ei päässyt. Saimme kuitenkin ajoissa pihan kaivuria varten valmiiksi.
 
Edellisenä päivänä ennen kaivurin tuloa mursin sormeni, joten minusta oli vielä vähemmän apua piharemontissa. Pystyin onneksi jaloilla tasoittamaan maata tarvittavissa kohdissa. Muuten lapiohommat jäivät mieheni tehtäväksi. Onneksi suurimmat työt tehtiin koneilla. Kaivuri oikaisi talon päädystä rinnettä ja tasasi takapihaa. Yritin saada piharemonttiimme yhteistyökuvioita, mutta ne ovet eivät tässä kohtaa auenneet.

Takapihamme on nyt tasainen, mutta viereisiä tontteja alempana. Mieheni tasasi epäkohdat ja kylvi nurmen, jonka kasvua seurailemme ja odottelemme. Rinteisiin pitää vielä keksiä jotakin, kunhan nurmi alkaa kasvaa.  Keskelle pihaa tuli kolme isoa kiveä, joiden keskelle tulee valoa tuova pihavalo. Joitain kukkia kävin puutarhalta ostamassa. Todella suuri kiitosaihe ovat mummoltani saadut kukkaset, joita laitoin kivien läheisyyteen ja pihan takana olevaan rinteeseen. Haluaisin vielä pari Tuijapuuta tai jotakin pensasta keskiosaan. Takaosan rinteestä paljastui iso kivi, joka jäi sinne koristeeksi.
Puumajan viereen laitamme pyykkitelineen, missä pyykit kuivuvat kesällä hyvin. Mieheni on alkanut itse rakentaa puuliiteriä ja en voi kuin ihailla hänen taitojaan. Lisäksi siirrämme kompostimme tuohon "huoltonurkkaukseen". Pienen kasvimaan oli tarkoitus tulla takapihalle, mutta laitoinkin sen etupihalle omenapuiden läheisyyteen. Kirjoitin aiemmin muutoksia kaipaavista kohdista pihallamme ja sain kivoja ideoita, joista osan olen toteuttanut. Tästä kuitenkin myöhemmin, kunhan saamme valmista. Haaveita vielä on, mutta katsotaan mitkä niistä on mahdollista toteuttaa tänä kesänä ja mitkä menevät ensi kesään. Meidän pihasta tulee niin kaunis ja viihtyisä. Jälkeen päin olen miehelleni kiitollinen ja onnellinen hänen päätöksestään.
Millainen takapiha teillä on? Olisiko lisää vinkkejä meidän takapihallemme?

4 kommenttia:

  1. Kävipä teillä tuuri, että tuli myyntiin käyttämätön moottorisaha edulliseen hintaan. Mekin teimme viime kesänä pihassamme remonttia. Tuli kyllä yllättävän kivan näköinen pihastamme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin rukoillut, että tapahtuisi ihme ja remontti tulis ees vähän edullisemmaksi.🙂 Kiva kuulla, että teilläkin kiva piha. ❤️

      Poista
  2. Kiva lukea muiden piharemonttikokemuksia! Meilläkin pitäisi alkaa maankaivuulla pihatyöt kuukauden päästä. Kiva päästä vihdoinkin toteuttaa kaikki suunnitelmat. Pyykkiteline ois myös aika hieno juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo meidän pihan laittaminen varmaan jatkuu tänä kesänä ja kirjoittelen tänne, mitä kaikkea keksitäänkään. Pyykkiteline on kova juttu. Tsemppiä alkavaan remonttiin ja haaveiden toteutukseen. Odotus ja työ varmasti palkitaan.
      Ihanaa kevättä. ☀️😊

      Poista

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...