torstai 10. syyskuuta 2015

Syksy saapuu sisustukseenkin

Syksy tulee aivan väkisin, vaikka kuinka yritän sitä työntää vielä kauemmas. Tällä viikolla luovutin ja aloin laittamaan sisustusta syys/talvikuosiin. Siivosin samalla innolla kaappejakin läpi; tarpeettomat pois ja ylimääräiset lahjoitukseen. En tiedä ovatko ideani sopusoinnussa keskenään tai muodissa tällä hetkellä. Minä kuitenkin itse tykkään kodistamme.

Aloitin projektin parvekkeestamme:

 Grillikautemme taitaa olla tältä erää päätöksessä. Irrotin sivupöydät, jotta paketti menisi säilytyksessä  pienempään tilaan. Totesin hupun olevan liian pieni, mutta tuo saa kelvata siihen saakka kunnes hommaamme uuden.

Yrtit ja kukat lähtivät parvekkeelta. Laitoin Ison Karhun kanssa kerätyt kanervat sekä mustikanvarvut tuomaan väriä parvekkeelle. Seinällä näkyvä käpyprojektini on vielä kesken. Ideana on laittaa kävyt ja valot kulkemaan kehikkoa pitkin. Laitan kuvan jossain kohtaan, kunhan teos ensin valmistuu. Mustan lyhdyn kohtaloa vielä mietin; jääkö siihen vai lähteekö uuteen kotiin. Penkkiä lämmittää värikäs viltti ja valkoisen nojatuolin käsinojalla on toinen viltti, jonka voi vetää päälleen.

 Kesällä meillä säilytettiin hedelmiä jääkaapissa. Sain äidiltäni kyseisen hedelmäkorin, joten olen pikkuhiljaa siirtänyt hedelmiä taas näkyville. Ne ovat mielestäni ihan kivoja sisustuselementtinäkin. :D Sain tuon valtavan kukan myös äidiltäni, koska hän ei ehdi hoitaa kukkia. Katsotaan saanko minä pysymään sitä hengissä. Ideoin pakastimen päällä näkyvän kynttiläkoristeen, jossa on alustana mummoni perintötarjotin. Siinä on kuivattuja ruusun terälehtiä ja kulmissa kävyt. Kynttilä hohtaa valoa myös hieman sisällään. Viinipullo on ollut koristeena viime joulusta asti.

Yrtit toin tosiaan sisälle turvaan kylmiltä ilmoilta. Chilipaprikassa on muutamia alkuja, joten toivon niiden vielä kypsyvän tuossa ikkunalaudalla. Kynttilät tuovat illan hämärtyessä valoa ja toivoa. Mieli ei mene niin synkäksi, kun on elävää valoa. Löysin facebookin kirpparin kautta tuon keskellä olevan onnenbambun, jonka sain hakea ilmaiseksi. Tykkään siitä kovasti. Reunassa vielä kesällä kovasti rehottanut minttu. Muutamia yrttejä jäi kuvaamatta sekä osan suhteen menetin toivoni ja heitin roskiin. Odotamme saavamme porakoneen lainaksi, jotta saisimme ikean koukkutangon seinälle. Sinne laittaisimme sitten yrtit. Keittiöön en ole vielä ehtinyt vaihtaa toisia verhoja. Kaikki aikanaan.

Olohuoneeseen vaihdoin tummemmat syys/talviverhot. Laitoin ikkunaan roikkumaan kynttiläkoristeen ja pianon päälle toin oksaruusuruukun. Piano tulee syksyn aikana lähtemään meiltä, koska mieheni ei ehdi oikein sillä soittamaan. Katsotaan milloin ostaja hakee sen pois ja mitä sen tilalle tulee vai tuleeko mitään.

 Seinähyllyille valoa tuovat tuikkukupit tuikkuineen. Sohvatyynyt ovat palanneet takaisin sisustukseen kesän jälkeen. Tyynyt ovat kyllä enemmän lattialla kuin sohvalla, mutta tykkään niistä silti. Pojatkin tuntuvat tykätä leikkiä niillä.
Makuuhuoneemme kirjahyllyn päältä myös löytyy kynttilöitä. Kyseinen kirjahylly on myynnissä, mutten ole saanut sitä myytyä. Haluaisin sen tilalle sellaisen vanhahkon valkoisen tai ruskean senkin.
Sänkymme päätyseinään koputtelin mieheltäni joskus lahjaksi saamani ristin. Se on kaunis ilman tuikkuakin. Verhot haluaisin makkariin vielä vaihtaa, mutten ole vielä osannut päättää millaiset haluaisin.

Mm. tällaista täällä tällä viikolla puuhattu. Mitä sinun viikkoosi ja syksyysi kuuluu? :)

Kirjoittelen myöhemmin millaisia fiiliksiä syksy tuo tullessaan meidän perheeseen. Sitä odotellessa. Öitä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...