keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Mökkikauden avaus

Isikarhun vanhemamt pyysivät minua ja poikia heidän kanssaan mökille. Lähdimme viime viikonloppunaheidän ja poikien tädin kanssa kohti luonnon rauhaa.

Olimme vasta alkuillasta perillä, joten Pikku Karhu ei perjantaina hirveästi ehtinyt touhuta. Hän söi kolme lautasellista kasvissosekeittoa ja vielä lautasellisen puuroa, jonka jälkeen uni maistui. Pikku Karhun mennessä nukkumaan, kävin tädin kanssa laittamassa saunaan tulen ja vedet valmiiksi. Tämän jälkeen lähdimme lenkille ja Iso Karhu jäi vaarin kanssa iltatouhuihin. Tuntui luksukselta, kun joku muu laittoi Ison Karhun nukkumaan. Hänen kanssaan iltatouhut kestävät ainakin pari tuntia. Kävimme viiden kilometrin lenkin, jonka jälkeen pääsimme aitoon ihanaan puusaunaan. Uskaltauduin varovasti järveen ja sain talviturkin heitettyä. Jes, mikä saavutus!
Saunan jälken vielä grillasimme ihania grilliherkkuja.

Lauantaina oli ihanan aurinkoinen ja kohtuullisen lämmin päivä. Iso Karhu halusi päästä heti aamu-uinnille, vaikka vesi olikin kylmää. Hän pääsi vaarin kanssa soutelemaan ja onkimaan. Kalaa ei tullut, mutta kivaa oli ollut. Teimme paljon pihatöitä, joka oli omalla tavallaan terapeuttista ja hauskaa. Yhdessä tekeminen on mielestäni kivaa ja lopputuloksesta tulee hyvä fiilis. Pojat olivat innoissaan auttamassa kasvien istutuksessa ja kastelemisessa. Välillä syötiin, leikittiin ja levättiin. Illalla lämmitimme saunan ja lapsetkin pääsivät saunomaan. Minä, täti ja Pikku Karhu menimme ensimmäisinä. Pikku Karhu oli aivan tohkeissaan saunasta ja vesipyssystä. Uimistakin piti päästä kokeilemaan, mutta itku siitä tuli, kun vesi oli niin kylmää. Saunaan päästyämme, hän olisi halunnut takaisin järveen. Kunnon lämmittelyn jälkeen menimme uudestaan ja taas tuli itku. Hetken uitin häntä, jotta poika tottuisi veteen. Ison Karhun ja isovanhempien mennessä saunaan, laitoin Pikku Karhun nukkumaan ja aloimme katsoa leffaa. Iltapalaksi saimme vielä ihania itse tehtyjä hamppareita. NamNam.
Sunnuntain sää oliki hieman tylsempi, kun vettä sateli ja oli viileätä. Pääsimme kuitenkin vielä pihalle touhuamaan. Iso Karhu pääsi kokeilemaan soutamista ja katiskojen kokemista. Keräsin kotiin nokkosia kuivatettavaksi ja niitä siellä pihapiirissä riitti. Viikonloppu oli ihanan rentouttava: hyvää ruokaa, puusauna, ulkoilua, etäisyyttä arjesta, hyvä seura ja paljon muuta mistä nautin.
Kesällä tulee varmasti (mahdollisuuksien rajoissa) vietettyä aikaa mökillä. Sieltä löytyy sähköt ja juokseva vesi, joten lasten kanssa oleminen on helpompaa.
 Ihanaa kesää kaikille lukijoille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...