perjantai 17. kesäkuuta 2016

Villiyrttiluennolla

Innostuin viime kesänä villiyrteistä, mutten oikein osannut käyttää niitä. Opettelin äitini opastuksella joitain, mitä olisi turvallista kerätä.
Viime viikolla osallistuin villiyrttikurssille, jossa perehdyttiin tavallisimpiin villivihanneksiin. Illassa oli noin parikymmentä osallistujaa.
Aluksi meillä oli tunnin mittainen luento, johon jaettiin omat materiaalit. Niissä oli tietoa tutuimmista villiyrteistä ja muutamia ohjeita mihin ruokiin niitä voisi käyttää. Lisäksi saimme tutustua ennalta kerättyihin kasveihin ja maistella itsetehtyjä nokkossipsejä.
Sipsit oli paistettu sekä pyöritelty pannulla voissa ja suolassa eli kuka tahansa osaa tehdä niitä. 
Teorian jälkeen vapaaehtoiset saivat valmistaa smoothien villiyrteistä ja hedelmistä. Iltapalaksi meille oli valmistettu villivihannessalaattia, onnenapilakastiketta ja nokkosfetapiirakkaa sekä ketunleipäpannacottaa. Juotavaksi oli kylmäpuristettua mansikkamehua ja pihlajajuomaa.
Paikalla oli myytävänä voikukkahyytelöä ja kuusenkerkkäsiirappia, joista saimme maistiaiset.
Kaikki syötävät olivat aivan ihania.

Hyvien materiaalien ansiosta voi kotona vielä kerrata, mitä luennolla opetettiin. Meinaan lähteä keräämään kasveja heti, kunhan sadeilmat laantuisivat. Nokkoset ovat oma suosikkini, koska niistä saa tehtyä monenlaista ja sen ainakin helposti tunnistaa. Suosittelen villiyrtteihin tutustumista ja niiden käytön kokeilemista.
Muistutuksena vain: 1. Älä kerää kasveja, joita et varmasti tunnista. 
                                 2.Älä kerää kaupungista tai vilkkaasti liikennöidyltä alueelta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...