torstai 4. toukokuuta 2017

Tuulista vapun viettoa

Rukoilimme poikien kanssa, että vappuaattona olisi kiva ilma ja pääsisimme grillaamaan. Aurinko kyllä paistoi, mutta tuuli kovasti. Pakkasimme ruokia mukaan ja lähdimme porukalla rannalla olevalle grillipaikalle. Matkalla kävimme vielä ostamassa lisää grillattavaa ja kertakäyttöastiat.

Rannalla tuuli oli odotetusti vielä kovempi, mutta onneksi olimme pukeneet hyvin päälle. Sytykkeeksi olimme ottaneet sanomalehtiä ja muuten tarvikkeet piti kerätä luonnosta (paitsi ei tietenkään tulitikkuja). Saimme tulen muutaman kerran syttymään, mutta oksat olivat sen verran märkiä ja tuuli kova, että se melkein heti sammui. Kaikilla alkoi olla jo nälkä ja tulitikutkin alkoivat loppua. Koitimme ehdottaa lapsille, että menisimme kotiin paistamaan syötäviä. Siitä nousi niin kova huuto, että ei auttanut kuin yrittää.
Lopulta teimme niin, että osa porukasta lähti kaupasta ostamaan sytytysnestettä ja lisää tikkuja. Sillä välin minä keräsin Pikku Karhun kanssa lisää oksia ja sytykettä sekä koitin saada tulta syttymään. Rukoilin kovasti Jeesusta auttamaan ja tuli paloin hetken kirkkaasti, mutta sitten sammui. Kaupasta saimme sytytysnesteen lisäksi "sytytyspalloja", joiden piti olla todella hyviä. Palloista ei kuitenkaan ollut mitään lisää. Odotellessa pojat olivat syöneet melkein koko paketillisen pipareita. Saimme jonkinlaisen tulen syttymään suurella määrällä sytytysnestettä ja savua. Grillasimme nakkeja ja lihapullia sekä juustoa. Niiden kaverina oli muutamia salaatteja. Lihat jätimme suosiolla paistamatta.

















Saatuamme ruoat lautasille, lokitkin huomasivat ne. Kamala parvi lokkeja syöksyi kohti pöytää, jossa olimme. Saimme hätistellä niitä pois ruokiemme kimpusta. Heitin poikien "jämät" vähän matkan päähän, jotta saisimme nopeasti syötyä. Varmaan kaksikymmentä lokkia syöksyi lautasten kimppuun. Koitimme pakata nopeasti tavarat ja lähteä kylmissämme kotiin.
Kotimatkalla ajattelimme käydä kaupasta ostamassa simaa, mutta se oli täysin loppu. Ostin sitten jotain "Pääsiäisjuomaa" munkkien kanssa. Juoma oli kuitenkin kamalan makuista. Sen verran kylmä tuli reissun aikana, että päätimme lämmittää saunan ja laittaa savuiset vaatteet pesuun.

Olipahan reissu, mutta ainakin tuli ulkoiltua ja vietettyä aikaa porukassa. Jospa tässä alkaisi kesäisemmät ilmat tulla jossain kohtaa lomaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...