keskiviikko 2. elokuuta 2017

Onko meillä vauva?

Kesä on vierähtänyt nopeasti ja paljon ehtinyt tapahtua. Ajattelin kertoa teille lasten kuulumisia; aloitan Pikku Karhusta, joka ei ole enää niin pieni.
Hän on sosiaalinen ja avoin lapsi. Poika on ottanut alusta asti miesystäväni hyvin ja haluaa hänen auttavan kaikissa jutuissa silloin, kun on paikalla. Puhuessamme puhelimessa, Pikku Karhukin haluaa kertoa hänelle omia asioitaan. Tämä on aika hellyyttävää.

Pikku Karhu täytti kesäkuussa kolme vuotta. Ostimme hänelle synttärilahjaksi ensimmäisen oman polkupyörän, koska potkupyöräänsä raasu pelkää. Polkeminen tuottaa vielä haastetta, mutta ohjata hän jo osaa. Polkeminen ja ohjaaminen yhtä aikaa vaatii vielä paljon harjoittelua. Tehdään pyörästä tutumpi ja samalla pikkuhiljaa tekniikka harjaantuu.

Kolme vuotta täytettyään hänestä tuli omien sanojen mukaan iso poika. Tämä on kyllä pitänyt paikkaansa. Hän on oppinut paljon asioita ja kasvanut. Kun Iso Karhu menee eskariin, Pikku Karhu siirtyy isompien ryhmään ja se on tärkeä juttu hänelle.Päiväkodissa kertoivat opettelevansa pukemista ja riisumista. Se kuulemma sujui Pikku Karhulta hyvin ja minäkin havahduin vauvani olevan jo kolme. Kotona hän yritti ensin ettei osaisi. Pukeminen sujui kuitenkin hyvin, kun viitsi yrittää ja kokoajan se on kehittynyt.
Pojan sanavarasto on laajentunut huimasti ja laulua sekä juttua tulee ihan kokoajan.
Kesän aikana Pikku Karhu alkoi yhtäkkiä ymmärtämään potalla käymisen ja oppikin pian päiväkuivaksi. Viimeisen viikon sisällä yötkin ovat sujuneet kuivin kalsarein. Kakka tuli pitkään järestään joka kerta kalsareihin, mutta tällä viikolla sekin alkanut tulla pottaan. Voi sitä onnea ja riemua, joka täytyy kertoa kaikille. Olen itsekin iloinen, koska keväällä näytti ettei hän opi pois vaipoista vielä pitkään aikaan. Kylässä ollessamme hän on toisinaan niin innoissaan, ettei muista ja malta mennä potalle. Mutta sellaista sattuu...'

Kävimme viime viikolla neuvolassa ja ilmaisin pienen huoleni pojan vilkkaudesta sekä keskittymisvaikeuksista. Terveydenhoitajan mielestä hän on sen verran pieni poika ja innokas sekä tiedon haluinen, että voi johtua siitä ja iän myötä helpottaa.
Pikku Karhu sai hyvää palautetta mm. :
"Suloinen ja touhukas poika. Puhe edistynyt. Puhuu pitkiä lauseita. Äännevirheitä vielä -> kielijumppaa. Nukkuu hyvin. Kyselee paljon. :) 
Pituus 94,6cm Paino 15,2kg. " 
Niin ne lapset kasvavat ja saan huomata, miten paljon he oppivat kokoajan uusia asioita. Tähän todellisuuteen olen alkanut taas heräämään. Sylin ja huomion saamisen tarve ei kuitenkaan ole vähentynyt, joten vielä pääsee "nunnuttelemaan".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...