lauantai 18. huhtikuuta 2015

Banaanimuffinit

Meillä oli tänään avioparisolu meidän kotonamme. Avioparisoluja voi olla monenlaisia. Meidän avioparisolussa käy vetäjäpariskunta ja heidän lisäksi meitä on kolme avioparia. Kokoonnumme n. kerran kuukaudessa jonkun pariskunnan kotona mielellään ilman lapsia. Käymme läpi sellaista avioparityön "työkirjaa", jossa käsitellään erilaisia aiheita. Niihin liittyy vaihtelevasti ryhmäkeskusteluita, parikeskusteluita ja itsekseen tehtävää. Olen kokenut tämän tarpeellisena, rakentavana ja muutenkin hyvänä juttuna. 

Mulla jäi vähän viime tippaan valmistelut, mutta päätin tarjota Karjalanpiirakoita ja siihen päälle kaikkia juttuja. Lisäksi tarjolla oli hedelmiä ja pipareita. Päätin pikaisesti leipoa muffineita, mihin tuli banaania. Löysin hyvän reseptin, mitän hieman muokkasin:


Banaanimuffinit (24 kpl)

3 dl öljyä
n. 3 dl sokeria
4 kananmunaa
4 isoa banaania (3 olisi riittänyt)
6 dl vehnäjauhoa
4 tl leivinjauhetta
Puristin sekaan sitruunan mehua

Kaada öljy kulhoon ja hienonna sitten banaanit haarukalla.
Sekoita voimakkaasti puuhaarukalla kananmunat ja sokeri tasaiseksi.
Lisää öljy ja hienonnetut banaanit. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Laita taikinan yöksi kylmään. Jaa taikina aamulla 24 muffinivuokaan.
Paista 175⁰ C noin 25 minuuttia eli kunnes pinta on kauniisti hieman ruskistunut. 
Valmiiden muffinien päälle raastoin hieman appelssiinin kuorta koristeeksi. 




Kaikki kovasti kehuivat muffineitani ja itsekin tykkäsin. :) Kantsii kokeilla ja ainahan voi soveltaa oman maun mukaan. :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...