perjantai 24. huhtikuuta 2015

Luottamuksesta...

Mitä luottamus on?

Wikipedia sanoo näin:  

"Luottamus on tunne tai varmuus siitä, että johonkuhun tai johonkin voi luottaa, että joku tai jokin ei petä toiveita tai aiheuta pettymystä.[1] Itseluottamus on luottamusta omaan itseensä.[1]
Ihmisten välinen luottamus on tunnetta ja kokemusperäistä tietoa. Luottava ihminen uskoo, että luottamuksen kohde ei halua hänelle pahaa, vaan tarkoittaa hyvää. Jos ihminen epäilee toisen moraalia ja aikeita, luottamusta ei synny."


Minun on ollut vaikea luottaa ihmisten aitoon välittämiseen ja rakastamiseen aiempien ihmissuhteideni vuoksi. Ystävysuhteissani ja parisuhteissani olen saanut kokea, miten luottamus rikotaan ja minut hylätään.


Olen saanut myös kokea, miten luottamusta syö pienet asiat vähitellen. Jos ihminen sanoo jotakin tekevänsä ja huomaankin hänen tekevän aivan toisin, se syö minulta luottamusta. Kun luottamus murtuu sirpaleina maahan, meillä on kaksi vaihtoehtoa; haluammeko alkaa keräilemään palasia kasaan vai jättää sen maahan tallottavaksi. Luottamuksen uudelleen rakentaminen ei tapahdu aivan hetkessä. Se vie aikaa ja koostuu myös pienistä luottamuksen kokemuksista. Jumala voi auttaa onneksi tässäkin asiassa ja halua riippua Hänessä.

Mihin ja keneen oikeasti tässä maailmassa voi luottaa?  

Jumala on ainut varma kuka ei koskaan käännä selkäänsä meille eikä petä meidän luottamustamme. Hän rakastaa meitä enemmän kuin kukaan ihminen koskaan pystyy rakastamaan. Jos sinut on hylätty tai petetty, muista että Jumala haluaa kohdata sinua ja lohduttaa.



En halua avata tätä tekstiä sen enempää.
Ihanaa viikonloppua kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...