sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Meidän Pääsiäinen

Meidän perheelle ei ole ainakaan vielä muodostunut mitään tiettyjä Pääsiäisperinteitä.

Kiirastorstaina minä siivosin, koska halusin kodin olevan juhlapäivinä siisti. Illan päätteeksi kävin saunassa. Valtava kiitollisuus Jeesusta kohtaan valtasi mieleni. Mieheni meni Ison Karhun kanssa seurakunnalle kiirastorstain aterialle. Siellä oli ollut n. 140 aikuista sekä 20-30 lasta.
He olivat syöneet pääsiäisaterian ja viettäneet ehtoollista.

Pitkäperjantaina menimme äitini synttäreille. Hän oli tehnyt ensimmäistä kertaa lammasta ja oli kyllä onnistunutta ruokaa. :) Vietimme rentoa päivää ja illalla kävimme saunassa. Pikku Karhu huusi illalla kaksi tuntia suoraa huutoa. En tiedä mikä hänellä oikein oli. Aamulla oli ihanaa, kun sain nukkua yhdeksään asti. Äitini oli hoitanut pojat aamulla ja toi Pikku Karhun vaan imetettäväksi ennenkuin laittoi hänet nukkumaan.

Lauantaina aamupäivän nautimme yhdessä olosta. Minusta oli ihanaa, kun miehelläni oli aikaa vain olla meidän kanssa ja auttaa lasten kanssa. Hän oli myös meidän kanssa ulkoilemassa. Nämä asiat tekivät minut todella iloiseksi ja huomasin pitkästä aikaa aidosti nauravani maha kippurassa. Iltapäivällä menimme ystävämme synttäreille ja näimme pitkästä aikaa "vanhaa" kaveriporukkaamme. Oli kiva jakaa kuulumisia ja nähdä miten kaikista oli tullut aikuisia. Kävimme saunassa ja söimme hyvin.

Tänään sunnuntaina valvoin Pikku Karhun kanssa 03-05.30. Hän ei vain suostunut nukkumaan. 05.30 sain hänet viimein nukahtamaan ja hän heräsi 09.00. Normaalisti hän menee tuohon aikaan päikkäreille. Menimme perheenä seurakuntaan. Iso Karhu pääsi pyhäkouluun. Saimme nauttia ehtoollista. Mieheni lähti Pikku Karhun kanssa kesken pois, koska poika oli jo niin väsynyt. Minä sain istua yksin kuuntelemassa koko saarnan. Menimme seurakunnalta appivanhemmilleni syömään pääsiäisateriaa. Siellä oli alkupaloja, pääruuaksi paahtopaistia, lammasta ja perunoita sekä jälkkäriksi mämmiä ja juustokakkua. Saimme sieltä vielä ison kasan suklaamunia. Kyllä tuli taas syötyä itsensä ähkyksi. Pääsiäisen jälkeen lenkille, mars. Ainaki yritys hyvä 10. :D
Illalla vielä sain mennä kavereiden kanssa pitkästä aikaa katsomaan leffaa (Son of God). En vielä tunne tuota kaveriporukkaa kovin hyvin, mutta kiva ilta oli. Mieheni laittoi muksut nukkumaan sillä välin, kun olin poissa.



Huomenna mieheni vie Ison Karhun uimaan ja iltapäivällä menemme ystäväperheen luokse kylään.

Meidän pääsiäisen pääkohdat ovat siis olleet tietysti Jeesuksen ristin työ sekä yhdessäolo rakkaiden ihmisten kanssa. Lisäksi kaiken on kruunannut ihana ruoka. <3
Viaton mies kuoli meidän kaikkien pahojen tekojemme takia. 

Jeesus ei kuitenkaan jäänyt hautaan, vaan Hän elää tänäänkin. 


Kuten ehä olette blogistani huomanneet, Pikku Karhu ei edelleenkään nuku öitä. Hän meni entistä enemmän sekaisin, kun kelloja käännettiin kesäaikaan. Olen myös sortunut öisin imettämään, vaikka tiedä ettei pitäisi. Väsyneenä ei kuitenkaan ajattele selkeästi ja haluaa vain nopeasti päästä takaisin nukkumaan. Lisäksi pelkään Pikku Karhun herättävän kaikki muutkin sekä naapurit. Täytyisi taas ryhdistäytyä öiden suhteen. Suunnittelin että menisin vanhempieni luokse pitämään hänelle unikoulua, koska siellä Ison Karhun saa yläkertaan nukkumaan eivätkä naapuritkaan häiriinny. Täytyy nyt vain katsoa, milloin se sitten onnistuisi. No, ehkä hän teini-ikään mennessä nukkuu yönsä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...