tiistai 13. lokakuuta 2015

Romanttinen ilta aikoihin

Huomasin viime viikolla, ettemme olleet viettäneet mieheni kanssa yhteistä vapaailtaa sitten hääpäivän. Eräs ystäväni ehdotti, että järkkäisin miehelleni yllätysillan. Hän lupasi ottaa lapset yökylään, vaikka hänellä itsellään on Pikku Karhun ikäinen poika.Jouduin kertomaan miehelleni illasta, koska minun piti varmistaa ettei hänellä ole töitä tai muuta.

Veimme lapset heille suoraan iltapalalle. Laitoin Pikku Karhun nukkumaan ja hän nukahti aivan samantien. Olimme kotona joskus kahdeksan aikoihin.
Olin jo esivalmistellut meille illallista ja mieheni leipoi meille alkuruoaksi Focaccialeipää. Laitoin taustalle romanttista musiikkia ja kotimme täyteen kynttilöitä.


Söimme alkuruoan ja korkkasimme mieheni ostaman punaviinin. Pääruoaksi meillä oli kassler pihvejä ja uunissa paistettuja lohkoperunoita ja porkkanatikkuja. Olin laittanut kasvikset mausteliemeen jo päivällä, mutta huomasin että ne olisivat voineet olla eri liemissä. Perunat olisivat vaatineet voimakkaamma liemen. Lisäksi olin ostanut valmiin punaviinikastikkeen, joka oli mielestäni yllättävän hyvää valmiskastikkeeksi. Annoimme ruoalle arvosanat; mieheni antoi kokonaisuudelle 9+ ja minä annoin 9,5.
Pääruoan jälkeen olimme niin täynnä, ettemme jaksaneet heti jälkkäriä vaan aloimme valita leffaa. Päädyimme Ester-leffaan. Kävimme ennen leffan aloittamista nauttimassa saunasta pitkän kaavan kautta. Leffan lomassa söimme tekemääni mustikkajälkkäriä ja suklaata. Jälkkärissä oli mustikkakohokas ja päällä suklaakermavaahto. Tuo jälkkäri oli hyvää, mutta hieman liian makeaa.
Kello oli tuossa vaiheessa jo niin paljon, ettemme jaksaneet katsoa leffaa läheskään kokonaan. Menimme siis hyvissä ajoin nukkumaan ja aamulla sai nukkua pitkään.

Heräsimme joskus yhdeksän jälkeen ja valmistin meille aamupalaa. Söimme aamupalaa ja katsoimme samalla tuon leffan loppuun. Leffa oli hieman sekava, mutta kaunis rakkaustarina.

Kiitos rakkaaksi tulleelle ystävälleni, joka mahdollisti tuon pienen yhteisen rentoutumishetken. <3 Lapset olivat tykänneet yökyläilystä kovasti. Iso Karhu oli ilman meitä ensimmäistä kertaa yötä muualla kuin isovanhemmilla.

Ensi viikonloppuna isovanhemmat lupasivat ottaa lapset yhdeksi yöksi. Heille ei käynyt tuo aiempi viikonloppu, joten he lupasivat ottaa seuraavana. Se sopii meille todella hyvin ja tulee tarpeeseen.

Ps. Pahoittelen huonoa kuvanlaatua, koska valaistus oli huono. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...