torstai 1. lokakuuta 2015

Ihmiset ovat julmia

Viime vuosina ja erityisesti viime aikoina minusta on tuntunut, että ihmisten itsekkyys ja julmuus on lisääntynyt. Halutaan tehdä pelkästään juttuja, jotka tuottavat itselle mielihyvää. Jos tulee riitaa toisen kanssa, saatetaan kaverilta riistää henki noin vain. Eivät toki kaikki ole tällaisia, mutta kirjoitan yleisellä tasolla. Otan esimerkiksi muutamia jotka ovat kolahtaneet minuun.

Voi kuulostaa hassulle, mutta välillä kovin suren ja suunnilleen kyynelehdin ihmisten toimintaa. En toki itsekään ole lähelläkään täydellisyyttä, mutta pohjimmiltani haluan kaikille hyvää. Haluaisin kaikkien tulevan toimeen keskenään ja että maailma voisi olla kaikille hyvä paikka asua. Tiedän kyllä realismin, ettei tämä taida olla mahdollista. Jokainen meistä voi kuitenkin tehdä maailmasta edes vähän paremman paikan asua.


Toisinaan mietin ihmisten juoruamista ja selän takana pahan puhumista. Meillä naisilla varsinkin tähän tulee helposti sorruttua ja olen itsekin sortunut. Nykyään olen kuitenkin tarkempi siitä, mitä puhun muiden asioista ja muista ihmisistä. En pidä/ pitäisi siitä, että minun asioitani juoruttaisi kaupungilla. Jos käytöksessäni on jotain huomautettavaa, haluan kuulla sen suoraan. Olen saanut kuulla itseäni koskevia juoruja, jotka ovat osoittautuneet todellakin vääriksi. Ihmiset tekevät helposti omia johtopäätöksiä ja puhuvat sen perusteella eteenpäin. Juoruilu on sellaista, että se niin helposti imaisee mukanaan. Sitä ei lopulta välttämättä edes huomaa tekevänsä väärin. Haluan olla ja olen ystävä, keneen voi luottaa. En puhu muiden luottamuksellisista asioista edes miehelleni ellen ole saanut erikseen lupaa. Kokiessani huolta toisesta ihmisestä, kerron aiheesta jollekin luotettavalle ihmiselle, kuten miehelleni. Näin voimme yhdessä rukoilla kyseisen henkilön puolesta.

"Herra, aseta vartija suulleni, pane vartio huulteni portille." Ps. 141:3

Välillä ihmiset riitelevät keskenään ja se on normaalia. Parisuhteessa on tervettä joskus riidellä. Monet ihmiset riitelevät keskenään humalassa. En ymmärrä, miksi nykyään niin helposti tartutaan "kättä pidempään" niin nopeasti. Jo teini-ikäiset tappavat ystäviään jonkun riidan takia. Miksi näin? Tuntuu niin raastavalle lukea, kun joku on tappanut ystävänsä tai jopa oman perheensä ja hänet todetaan syyntakeiseksi. Mikä saa ihmisen tekemään pahaa rakkailleen? Tiedän vanhempana, että toisinaan voi olla todella rankkaa ja päässä voi vain pimetä. Kehoitankin teitä ja meitä kaikkia vanhempia hakemaan apua, jos oma jaksaminen alkaa epäilyttää. Ei ole rohkeutta pysyä vain lujana, vaan joskus väsymyksen ja heikkouden myöntäminen on rohkeampaa sekä arvokkaampaa. Jos olet huolissasi puolisostasi tai jostakin läheisestäsi, kerro se hänelle ja tarvittaessa auta häntä saamaan apua. 

Viime viikkoina pakolaiset ja heidän auttaminen on ollut kovasti pinnalla ja aiheuttanut melkoista kuohuntaa. Taas kerran kyyneleet valuvat, kun luen uutisten kommenttiosuuksia. Tiedän ettei niitä pitäisi lukea, mutta välillä riitää facebookin avaaminen ja sieltä tulee kritiikkiä. Ymmärrän ihmisten huolen maamme taloudesta. Ovatkohan he kuitenkaan ajatelleet, että pakolaiset ja maahanmuuttaja voivat työllistää lisää suomalaisia. Saadessaan oleskeluluvat he alkavat maksamaan veroja ja näin suomeen saadaan lisää veronmaksajia. Kaupassa käydessään he tuovat kannattavuutta pienille paikkakunnille. Eivät he tule Suomeen pilatakseen maamme ja viedäkseen maamme rahat. Heillä on hätä ja he tarvitsevat apua. He eivät voi elää kotimaassaan tai menettävät henkensä. Joukossa on monia nuoria miehiä, jotka haluavat vain uuden alun elämälle. He haluavat opiskella ja tehdä töitä. Miksemme antaisi heille tällaista mahdollisuutta? Ei se ole meiltä suomalaisilta pois. Mielestäni on rikkautta, kun kaupungilla näkee useaa eri väriä ja kuulee useaa eri kieltä. Jos maassamme olisi sama tilanne kuin heidän kotimaassaan, haluaisin saada erityisesti lapsemme turvaan johonkin toiseen maahan. Tekisin kaikkeni saadakseni heidät turvaan ja toivoisin silloin muiden maiden auttavan hädässä. Nämä pakolaiset ovat varmasti peloissaan lähtieessään kotoa pakoon. Ei ole helppoa tulla aivan uuteen maahan ilman kielitaitoa tai kulttuurin ymmärtämistä. He tarvitsevat rakkautta ja lämmintä kohtaamista.Minusta jokaisella ihmisellä on oikeus elämään ja uuteen alkuun. 


 Minä haluan olla auttamassa heikompia ja vähäosaisempia. Pienistäkin asioista voi kasvaa puro ja siitä iso valtameri. Eli pienet teot hyvässä ja pahassa voivat johtaa suuriihin. Aina en tiedä, miten voisin auttaa tässä elämäntilanteessa. Silloin rukoilen Jumalalta viisautta ja sen hetken tilanteiden puolesta. 

Lopuksi alla Raamatunpaikka, jonka haluan olevan totta omassa elämässäni:

"Olkoon rakkautenne vilpitöntä. Vihatkaa pahaa, pysykää kiinni hyvässä.
Osoittakaa toisillenne lämmintä veljesrakkautta, kunnioittakaa kilvan toinen toistanne.
Älkää olko velttoja, olkaa innokkaita, palakoon teissä Hengen tuli, palvelkaa Herraa.
Toivokaa ja iloitkaa, ahdingossa olkaa kestäviä, rukoilkaa hellittämättä.
Auttakaa puutteessa olevia pyhiä, osoittakaa vieraanvaraisuutta. 
Siunatkaa niitä, jotka teitä vainoavat, siunatkaa älkääkä kirotko. 
Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa. 
Olkaa keskenänne yksimielisiä. Älkää pitäkö itseänne muita parempina, vaan asettukaa vähäosaisten rinnalle. Älkää olko omasta mielestänne viisaita.
Älkää maksako kenellekään pahaa pahalla, vaan pyrkikää siihen, mikä on hyvää kaikkien silmissä. 
Jos on mahdollista ja jos teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien kanssa. 
Älkää ottako oikeutta omiin käsiinne, rakkaat ystävät, vaan antakaa Jumalan osoittaa vihansa. Onhan kirjoitettu: "Minun on tuomio, minä maksan tekojen mukaan" -- näin sanoo Herra.
Edelleen sanotaan: "Jos vihamiehelläsi on nälkä, anna hänelle ruokaa, jos hänellä on jano, anna juotavaa. Näin keräät tulisia hiiliä hänen päänsä päälle."
Älä anna pahan voittaa itseäsi, vaan voita sinä paha hyvällä." Room 11:9-21
 

Mietitään tekojemme ja sanojemme seurauksia. :)

P.S. kuvat Googlen kuvahausta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...