lauantai 26. joulukuuta 2015

Jouluaaton tunnelmia

Joulunaika on monille lapsille todella jännittävää ja vanhemmille todella stressaavaa aikaa. Onko nykypäivänä joulu vain kaupallinen juttu? En todellakaan haluaisi asian olevan näin.

Minä kirjoitin jo aiemmin, että teimme Ison Karhun kanssa itse joululahjat. Tässä kuvia tuotoksistamme:
 Teimme lasipurkista possun, jonka sisällä oli suklaata. Taustalla hieman näkyy "enkelituikkupurkkia".
 Teimme nallen muotoiset heijastimet
ja muutamia kynttiläpurkkeja.
Nikkaroimme muki/koristetelineen.
Lisäksi teimme muutamia muita lahjoja, joista jäi kuvat ottamatta.

Olimme aattona koko perhe yhdessä vanhempieni luona maalla. Meillä perinteisiin kuuluu aattoaamuna kuusen koristelu ja kiivas keskustelu siitä, onko kuusi suorassa vai ei. Katsoimme samalla joulupukin kuumaalinjaa. Nämä toteutuivat tänäkin vuonna ja pienet lapset toivat lisämaustetta hommaan. Kaikki puuhastelivat viimeisiä valmisteluita, mutta lumiukko-ohjelman alkaessa alkoi rauhoittuminen. Kokoonnuimme saman pöydän ääreen kuuntelemaan joulurauhan julistusta ja tunnelma alkoi pikku hiljaa rentoutua aamun kireydestä.

Joulurauhan julistuksen jälkeen minä lähdin lapsuuden perheeni ja mummoni kanssa käymään hautausmaalla. Mieheni jäi lasten kanssa leikkimään. Tuon reissun jälkeen oli vuorossa kauan odotetut jouluruoat: kinkkua, kalaa ja laatikoita. Mummoni ja enoni tulivat myös meidän kanssamme viettämään aattoa. Pääsimme nauttimaan juuri remontoidusta saunasta. Iso Karhu alkoi olla jo kovin kierroksilla pukin tulosta...

Ennen  joulupukin tuloa meillä luetaan joka vuosi Jouluevankeliumi. Sen sanoman äärelle pysähtyminen on kuitenkin joulun ydin. Olen kertonut lapsillemme, että jouluna saadaan lahjoja, koska on Jeesuksen synttärit. Jeesus rakastaa meitä niin paljon, että haluaa meidänkin saavan lahjoja Hänen synttäripäivänä. Ilman Jeesuksen syntymää ei juhlittaisi jouluakaan.

Viimein joulupukki ja lahjat saapuivat. Iso Karhu halusi esittää isin kanssa "Tottujen jouluyö"- laulun. Hän uskalsi reippaasti laulaa, eikä Pikku Karhun malttamattomuus häirinnyt keskittymistä. Pojat saivat lahjaksi pelejä, vaatteita, junaradan sekä muita leluja. Minä sain Mocca Masterin kahvinkeittimen, pyöräilykypärän, anatomisen tyynyn ja muuta tarpeellista.


Lopuksi vielä söimme torttuja ja joimme glögiä.

Joulussa mielestäni parasta on rauhoittuminen rakkaiden kanssa. Haluan meidän perheessä myös Jeesuksen olevan keskeisessä roolissa jouluna, koska ilman Häntä ei olisi jouluakaan. Ilman Jeesusta elämästäni puuttuisi suunta ja tarkoitus.
                                                (Kuva Googlen kuvahausta)
 

Siunattua ja Rauhallista lepopäivää vielä huomiselle! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...