keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Merirosvosynttärit nro1

Kysyin Isolta Karhulta jo kuukausi sitten, millaiset 4v. synttärit hän haluaisi. Vasstaus oli tietysti merirosvosynttärit. Katselimme Googlesta tarjoiluja ja siellähän oli vaikka mitä enemmän tai vähemmän haastavaa. Aloin pikku hiljaa kasailemaan koristeita ja leipomistarvikkeita. Saimme kaiken valmiiksi, ennen kuin vieraat tulivat. Kiitos apujoukoille. <3

Synttäreiden menuun kuului:

  • Merirosvolaiva-muffinseja
 Sovelsin kotikokin reseptiä ja lisäsin niihin lakritsan paloja. Askartelin "laivoihin" liput ja tarjottimelle tein serveteistä "meren", jossa laivat seilasivat. 
  • Kultarahapipareita, joita lasten vaari oli tehnyt. 
  • Miekkapipareita, jotka olivat itse leivottuja joulupipareita ja niihin piirsin valkoisella kuorrutteella miekan kuvan. Ison Karhun kommentti: "Eivät noi oikein miekoille näytä, mutta kyllä ne nyt menee."
  • Kaktuspensas, joka oli pudottanut piikkinsä, eli ananas jonka ympärille viinirypäle-,nakkitikkuja.
 

 Kakun väliin laitoin banaaneja, mansikkarahkaa, kermavaahtoa ja sulatettua suklaata.


Luulin kakun tekemisen olevan todella vaikeaa, mutta ei se ollutkaan. Äitini auttoi ja teki minulle pohjat valmiiksi. Täytimme kakun Ison Karhun kanssa yhdessä ja lasten vaari sekä mieheni auttoivat korstelussa. 
  • Lisäksi tein merirosvojen juomaa, johon tuli spritea, kokista ja appelsiinimehua sekä matiohorsmajääpaloja. Juoma oli todella suosittua.Pilleihin limailin merirosvoaiheisia kuvia.
  • Lasten juhliin kuuluu popparit ja karkit. 

Sain eräältä kaverilta koristeita ja äitini tilasi servettejä sekä muffinivuokia ja loput ostin kaupasta. Osan koristeista askartelin itse. Hommaa oli kaiken näköistä ja Iso Karhu oli tarkka juhlien suhteen. Halusin järjestää hänelle parhaat mahdolliset synttärit. Hän pukeutu merirosvoasuunsa.



Juhlissa lapsia oli kaikenkaikkiaa yhdeksän ja vilskettä sekä ääntä riitti. Olin suunnitellut ohjelmaksi merirosvon silmälapun kiinnitystä (aasin häntä tyylillä), mutta sille ei tullut sopivaa hetkeä. Tarjoiluita meni kivasti, mutta jäi vielä sunnuntain sukulaissynttäreillekin.

Iso Karhu tykkäsi kovasti juhlista, tarjoiluista ja lahjoista. Hän sai meiltä haukkuvan ja kävelevän leluterrierin (halunnut omaa koiraa). Vierailta hän sai paljon uusia pikkulegoja, autoja, kauko-ohjattavan monsteriauton ja karkeilla täytetyn pääkallon.  
 Sankari oli loppuillasta niin väsynyt, ettei enää jaksanut leikkiä kavereiden kanssa. Hän oli odottanut ja jännittänyt juhlia kovasti sekä juhlissa menoa riitti. Ei ihme, että uni tuli hyvin nopeasti.



P.s. Anteeksi kuvien huono laatu, mutta valaistus oli kehno tuohon aikaan päivästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...