sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Ekstemporereissu Erityislasten Kanssa


Erityislasten kanssa ennakointi ja suunnittelu on todella tärkeää, koska yllätykset ja äkilliset muutokset voivat aiheuttaa voimakkaitakin reaktioita. Viime viikonloppuna teimme kuitenkin ekstemporesuunnitelman. Mieheni oli sairaana ja ajattelin antaa hänen levätä ilman lapsia. Pojat saivat ehdottaa lauantaille tekemistä ja vaihtoehdoiksi nousi metsäretki, Hesburger, mummila ja autoajelu. Arvonnan voitti Hesburger, joka oli kaikille erityisen mieluinen. Lähteminen onnistui yllättävän nopeasti, koska luvassa oli mieluinen juttu. Eräs kaveri tuli lapsensa kanssa myös moikkaamaan meitä ja syömään. Kaikki meni hyvin ja pojat osasivat käyttäytyä kaikenkaikkiaan asiallisesti. Kehuin heitä tästä autossa. Positiivisen palautteen antamiseen tulee kiinnittää huomiota, ettei tule pelkkää negatiivista sanottua.


IsoKarhu toivoi vielä Hesen jälkeen autoajelua. Siispä vein pojat vielä ajelulle sekä katsomaan harjuja ja sota-aikaisia paikkoja. Isommat lukivat niistä kertovia tarinoita. Metsään mahtui ääntä ja lapset pääsivät purkamaan energiaansa. Kun retkemme oli kestänyt useamman tunnin ja paljon ehditty nähdä, oli hyvä lähteä kotiin syömään ja saunomaan. Itse tykkään ekstemporeretkistä ja luonnossa liikkumisesta sekä uusissa paikoissa käymisestä. Luonto tekee kaikille hyvää monellakin tavalla ja haluan opettaa lapset arvostamaan sitä sekä siellä liikkumista. Tällainen retki tällä kertaa ja katsotaan mitä keksin seuraavaksi.






Harrastatteko te ekstemporereissuja lasten kanssa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...