tiistai 27. tammikuuta 2015

Tuomittu?

Kellä on oikeus tuomita toisen teko?

Oletko joskus kuullut joltakin kaverilta, että joku teidän yhteinen tuttu on tehnyt jotain hyväksymätöntä?

Jos jotakin olen elämässäni viime vuosina oppinut, niin asiat eivät ole niin mustavalkoisia mille aluksi näyttää.


Viime aikoina otsikoissa on ollut paljon äitejä jotka ovat tehneet kamaluuksia pienille lapsilleen. Teot ovat todella kamalia. Kyseinen nainen voi kuitenkin olla masentunut. Mies voi olla paljon töissä tai nainen yksinhuoltaja. Lapset voivat sairastella paljon ja valvottaa öitä, eikä nainen saa koskaan nukuttua. Väsyneenä ihminen ei yleensä toimi järkevästi.



Oletko koskaan miettinyt alkoholisteja, ketkä kävelee kadulla vastaan? Oletko vaihtanut heti kadun toiselle puolelle ja tuominnut hänet? Ihmisten omat valinnat vaikuttavat paljon elämän suuntaan. On kuitenkin asioita joille emme voi mitään. Joku alkoholisti voi olla kokenut todella huonon lapsuuden eikä osa luottaa ihmisiin. Hänet irtisanotaan säästösyistä. Vaimo/mies lähtee toisen matkaan. Hänellä sattuu olla geeneissä alkoholiriippuvuutta. Monen kurjan asian summa ja sitten onkin hukassa.





Tässä on vain kaksi tämän päivän esimerkkiä joihin olen törmännyt. En kirjoita puolustellakseni tekoja, vaan antamaan laajempaa näkökulmaa. 
Emme koskaan tiedä mitä huominen tuo tullessaan. Mitä jos itse olisimmekin joskus tuossa tilanteessa? Miten haluaisit sinua kohdeltavan? 
"Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille." (Matt. 7:12 )


Ihmisten kamalia tekoja ei tarvitse hyväksyä, mutta hyväksytään ihminen ihmisenä. Jokainen meistä täällä maailmassa on Jumalan luoma. Kukaan ei ole syntynyt vahingossa, vaikka mitä sanottaisi. 
"Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen." (Ps. 139:14)





Moni ihminen on sisimmässään rikkinäinen ja haluaa tulla hyväksytyksi, rakastetuksi sekä kohdatuksi. Hylkäätkö kaatuneen kuin roskan vai nostatko ja "kannat" kuin aarretta? 

Minä olen elämässäni oppinut, ettei minulla ole varaa tuomita ketään ihmistä. Haluan olla auttamassa ja tukemassa ihmisiä, joilla ovat menneet asiat solmuun. Jumala hoitaa sitten lopulta viimeisellä tuomiolla tuomitsemisen. Jumala haluaa kuitenkin vapauttaa ihmiset heidän kahleistaan (meidät jokaisen). Hän pystyy tehdä sen mikä ihmisille on mahdotonta. 

Ensi kerralla kun kuulet jonkun juorun tai muun toisesta ihmisestä, mieti onko juttu ensinnäkään totta. Olemme jokainen yhtä arvokkaita. Jokainen meistä tekee virheitä. Tuo ihminen saattaisi tarvita juuri tällä hetkellä kuuntelijaa ja rinnalla kulkijaa. 



Jos et ole vielä uskossa sinä joka tätä luet ja haluat antaa elämäsi Jeesukelle, se on helppoa. Tämä teksti ei tarkoitettu painostuksesi ja voit jatkaa blogin lukemista.  
Sinä joka haluat voit rukoilla tällaisen lyhyen rukouksen: 
Jeesus tulen sinun eteesi. Haluan pyytää kaikkia minun pahoja tekojani anteeksi. Kiitos että sinä voit antaa ne kaikki anteeksi, eikä niitä tarvi muistella. 
Haluan Jeesus ottaa sinut sydämeeni asumaan ja ohjaamaan elämäni suuntaa. 
Opeta minua tuntemaan Sinut. Aamen!


Kun olet rukoillut tämän, ota yhteyttä minuun tai johonkin muuhun uskovaan. Voimme yhdessä jutella mietityttävistä asioista ja etsiä sinulle sopiva seurakunta. Jos tiedät jo jonkun seurakunnan minne haluaisit mennä, ota yhteyttä sinne. Älä jää yksin.  :) 



Nyt toivotan kaikille hyvää yötä! :) <3 


(P.S. kuvat Googlen kuvahausta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...