tiistai 29. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen viettoa

Lueskelin Pääsiäisenä viime vuotista postaustani Pääsiäisestä ja samalla huomasin, miten moni asia on muuttunut vuodessa. Vanhoja juttuja on kiva itsenkin lukea ja muistella millaista se elämä on ollutkaan.
Tänä Pitkäperjantaina olimme pitkästä aikaa koko perheenä seurakunnassa. Tämän jälkeen menimme rantakahvilalle katsomaan kiertävää kotieläintilaa. Eläimiä oli vähän, mutta ihmisiä oli paljon. Se oli nopeasti kierretty ja mieheni lähti omaan kotiinsa. Illemmalla vanhempani tulivat hieman ekstempore meille syömään ja saunomaan. Meillä oli mukava ja rento ilta yhdessä.

Pääsiäispäivänä olin poikien kanssa seurakunnalla. Iso Karhu pääsi pyhäkouluun kuulemaan Jeesuksen ristintyöstä ja ylösnousemuksesta. Lapsilta oli kysytty, että kuka haluaisi antaa elämänsä Jeesukselle. Iso Karhu oli ensimmäisenä nostanut käden ylös ja sitten he olivat rukoilleet. Kyllä äidin sydämessä läikähti, kun kuulin asiasta.
   Jumalanpalveluksen jälkeen menimme toisille isovanhemmille syömään pääsiäisateriaa. Paikalla oli myös muita mieheni sukulaisia. Ruokana meillä oli lammasta, naudan paahtopaistia ja kasviksia sekä kermaperunoita. Ruoan jälkeen Iso Karhu pääsi etsimään piilotettuja suklaamunia kuvavihjeiden avulla. Pikku Karhulle oli oma "muna", joka oli pieni pupu ja maissinaksuja. 
Jälkiruokana meillä oli mämmiä ja hedelmärahkaa. Meillä koko perhe tykkää mämmistä. Pikku Karhukin söi oikein kaksin käsin. Lapset olivat aivan onnessaan, kun leikittäjiä löytyi ja tarjolla oli kaikenlaista hyvää syötävää. Illalla kävimme vielä pienellä lenkillä, jotta pahimmat sokerihumalat sai karistettua. 

Eilen, toisena Pääsiäispäivänä, meillä ei ollut mitään suunnitelmia. Pikku Karhun toiveesta lähdimme ekstempore maalle viettämään vapaapäivää. Iso Karhu pääsi papan kanssa metsäretkelle ja Pikku Karhu pääsi kanssani isomummolle kylään. Päivä oli todella kaunis ja lämmin. Pikku Karhu pääsi kokeilemaan ensimmäistä kertaa pyöräilyä ja hän tykkäsi kovasti. 

Meidän Pääsiäinen sisälsi jälleen Jeesuksen ja seurakunnassa käymisen. Ilman Jeesusta elämällä ei olisi merkitystä. Lisäksi vietimme aikaa rakkaiden sukulaistemme kanssa ja nautimme hyvästä ruoasta. <3 
                                                (Kuva Googlen kuvahausta)


                                                          (Kuva Googlen kuvahausta)

 
Millainen Pääsiäinen sinulla oli?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...