tiistai 12. huhtikuuta 2016

Parvekekasvimaa

Erään kaverini innoittamana päätin kylvää lasten kanssa kasvimaan parvekkeelle ruukkuihin. Minusta on aiemmin tuntunut turhauttavalle kylvää, koska kasvu on niin kamalan hidasta, enkä saa niitä onnistumaan. Nyt kuitenkin ajattelin sen olevan mukavaa yhteistä puuhaa lasten (varsinkin Ison Karhun) kanssa. Kävin ostamassa Clas Ohlsonilta multaa, joka turpoaa veden kanssa 10 litraiseksi. Lisäksi ostin turveruukkuja ja neljä pussia siemeniä.
Osasin varautua sotkuun, joten levitin parvekkeelle muovin. Sotku levisi kyllä silti sen ulkopuolellekin. Ensin tein mullan sekoittamalla siihen yhteensä n.3litraa vettä.
Valitsimme mahdollisimman isoja ruukkuja, joihin laitoimme multaa ja turveruukut. Iso Karhu sai ripotella siemenet ja kastella. Minä peitin vielä siemenet ja toin pienimmät ruukut sisälle. Pikku Karhu pyöri meidän mukana ja levitti multaa sekä vettä lattialle. Tärkeintä oli kuitenkin, että hänkin sai olla mukana touhussa.
Meiltä loppui isoimmat ruukut kesken, joten keksin että voisimme hyödyntää rikkinäistä pulkkaa. Meillä kului 6 vuotta vanha pulkka tänä talvena lopulta puhki. En ollut kerennyt viedä sitä roskikseen, joten sille tuli hyvää hyötykäyttöä. Ylimääräinen vesi pääsee valumaan kulumakohdista pois. Jäämme jännityksellä odottelemaan, miten meidän kasveille käy.
Löytyykö keltään kasvimaanhoitovinkkejä alottelijoille? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...