maanantai 4. huhtikuuta 2016

Yhtä juhlaa

Jotenkin tuntuu, että synttäreillä on tapana kasautua. Joulukuussa ja tammikuussa oli useammat juhlat sekä tämä huhtikuu tuntuu olevan yhtä juhlaa. Tänä viikonloppuna meillä oli kolmet synttärit joihin osallistuimme koko perhe...

Perjantaina 1.4 oli aprillipäivä ja se on myös mammani syntymäpäivä.  Hän täytti 93 vuotta, joka on todella kunnioitettava ja juhlittava ikä. Hän on oikea supermamma; monia suuria asioita kokenut elämässään sodasta lähtien. Vuosi sitten hän sairasti peräti kolme keuhokuumetta ja loppu näytti olevan lähellä. Toisin kuitenin kävi ja synttäreitä juhlittiin tänäkin vuonna. Juhlat olivat pienimuotoiset, minne oli kutsuttu vain lähimmät sukulaiset ja ystävät. Hän asuu itsekseen pienessä rivitaloyksiössä, joten kahvihetki pidettiin viereisen vanhainkodin kapinetissa. Tein lahjaksi mustikkapiirakkaa, jota tarjoiltiin juhlissa. Tilaisuus oli hieman jännittynyt, joka varmaankin johtui monille vieraasta paikasta (?). Pojat eivät meinanneet viihtyä tuossa pienessä tilassa, mutta onneksi mieheni lähti heidän kanssaan katselemaan paikkoja.

Lauantaina oli ystävämme 30v. synttärijuhlat, jotka olivat heillä kotona. Heilläkin on lapsi, joten sieltä löytyi leluja. Annoimme hänelle lahjaksi suklaata, teetä (asioita joita hän rakastaa), rukouskirjan ja käsirasvaa sekä kuorintavoiteen. Näillä hän toivottavasti selviää kolmenkympin-kriisistä. Lisäksi tein hänelle kortin, johon olin leikellyt lehdistä  "tsemppijuttuja".
Ystävämme oli leiponut juhliin kaikki tarjottavat itse. Siellä oli mm. voileipäkakkua (leipäkin tehty itse) ja kahta erilaista makeaa kakkua. Näillä juhlilla tuli vedettyä kyllä herkkuöverit. Illalla oli itselläkin kamalan paha olo, kun tuli syötyä niin paljon. Kaikki oli vain niin hyvää, että oli "pakko" syödä. Oli ihanaa nähdä vanhoja kavereita, joita emme olleet nähneet pitkään aikaan. Loppuillasta pojat alkoivat olla aivan ylikierroksilla ja he vain juoksivat ympäri asuntoa. Me vanhemmatkin aloimme olla jo kovin väsyneitä ja kotona iltapalapöydässä kaikki toivoivat vain hiljaisuutta.


Eilen oli äitini 50v. juhlat. Hänelle lahjan keksiminen oli hieman haastavampaa, koska kaikki hyvät ideat joku ehti toteuttaa ennen minua. Lopulta ostin hänelle lahjakortin ravintolaan ja hän saisi itse valita seuralaisensa. Lahjakortin summa on kuitenkin tarkoitettu pelkästään äitini ruokia ja juomia varten. Hän oli tehnyt juhliin todella hyvät tarjoilut. Ensin oli Buffee tyyppinen ruokailu, jossa oli naudan paahtopaistia, savukalaa ja salaatteja sekä paljon muuta. Jälkiruoaksi oli täytekakku ja mustaherukkaleivosta sekä erilaisia pipareita.  Minusta oli ihanaa nähdä ihmisiä, joita ei muuten enää tule oikein koskaan nähtyä. Pojat nauttivat, kun oli paljon ihmisiä ja pääsi välillä heidän kanssaan ulos leikkimään. Mieheni lähti aiemmin kotiin ja me jäimme ekstempore maalle yökylään. Illalla pojat olivat jälleen aivan yliväsyneitä ja itse oli myös aivan puhki, joten uni tuli nopeasti meille kaikille.



Tällä viikolla tämä äiti koittaakin sitten lenkkeillä koko viikonlopun edestä... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...