torstai 21. toukokuuta 2015

Ulkonäön ehostusta

En edes muista milloin olisin viimeksi värjännyt hiukseni. Kampaajalla käyn n. parin kuukauden välein hiustyylini takia.

Viime viikon tiistaina värjäsin hiukseni tumman punaruskealla. Olisin halunnut siihen vielä jotain liilan sävyä, mutta en löytänyt tuosta kaupasta. Hiuksistani tuli kuitenkin mielestäni kivan väriset. Ajattelin katsoa, jos ostaisin liilaa sävytettä lisäykseksi.

Perjantaina kävin kampaajalla. Oli ihanaa päästä jopa kahdeksi tunniksi yksin rentoutumaan. Olen löytänyt aivan mahtavan kampaajan. Hänellä on paljon hyviä ideoita, joista minäkin tykkään. Uskallan antaa hänelle vapaat kädet, koska pystyn luottamaan hänen ammattitaitoonsa. Hän leikkasi pienillä jutuilla uutta piristykseksi ja hieman kesäisempää tukkaa. Lopuksi hän värjäsi kulmani mustanruskealla. Tuo pieni MINUN hetkeni piristi kummasti.
Eräs kaverini tarvitsi merkonomi/pukeutumisneuvojan päättötyöhönsä asiakkaita. Hänen tehtävänänään oli katsoa asiakkaan vaatekaappiin ja koota sieltä löytyvillä vaatteilla asiakkaalle 3-5 asukokonaisuutta ja yksi juhla-asu asusteineen ja niin, että vaatteet sopivat väreiltään kantajalleen.
Minusta tämä kuulosti hauskalle ja halusin osallistua. Meillä oli seuraavana päivänä sopivasti 50v. juhlat, mihin tarvitsin juhlavaatetusta.

Ensin hän arvioi olenko väriltäni lämmin vai kylmä. Sitten hän katsoi mikä värivuodenaika olen. Apunaan hän käytti eri sävyisiä huiveja. Minun vuodenaikani on kesä ja minulle sopii erityisesti kylmät värit. Seuraavaksi katsottiin vartaloni ja kasvojeni muoto. Vartaloltani olen päärynä. Lopussa on hieman enemmän siitä, mitä nämä tarkoittavat.

Siirryimme katsomaan vaatekaappiani. Värikartan avulla hän katsoi, minkä väriset vaatteet minulle sopisi parhaiten. Lisäksi on "sääntöjä", jotka tulee ottaa huomioon omistaessaan päärynävartalon.
Vaatekaappini sisällöstä osa olivat minulle jo isoja.Stressi on ilmeisesti vaikuttanut asiaan. 
Minun  kesäkuntoon 2015-projektini jäi nimittäin kesken mieheni joutuessa sairaalaan. Minulla ei ole tällä hetkellä energiaa panostaa samalla tavalla tuohon projektiin kuin silloin aiemmin. Iltaisin kun saan lapset nukkumaan, tekee mieli herkutella (tiedän että tämä on tunnesyömistä). Nyt kuitenkin sain äidiltäni Herbalifen juomaa, mitä voin käyttää esim. aamupalaksi. Se vie samalla makean himoa. Koitan ryhdistäytyä lenkillä käymisenkin suhteen.

Laitoin isot vaatteet menemään kirpputorille. Lisäksi kaapistani löytyi joitain vaatteita, jotka eivät sovellu väriltään tai malliltaan minunlaiselleni ihmiselle. Suurin osa vaatteista kuitenkin olivat hyviä. Löysimme kokonaisuuksia, joita olen itsekin käyttänyt. Muutaman kivan vinkin sain, mitä en ollut itse tajunnut yhdistää. Arjessa ei aina ehdi ja jaksa niin tarkasti miettiä, mitä laittaa päälleen. Minusta tämä "muotileikki" oli hauska. Samalla tämä oli minulle aivan uusi kokemus. Aluksi oli hieman kiusallista, kun minun ulkonäköäni tutkittiin niin tarkasti. En oikein osannut olla luonnollisesti kameran edessä. Jos tämä sessio olisi kestänyt kauemmin, olisin varmasti rentoutunut. Totesin ikävä kyllä, että minun pitäisi saada uusia vaatteita, mitkä sopisivat minulle tällä hetkellä paremmin. Harmi ettei sen kustantaminen kuulunut tuohon projektiin. Minusta olisi hauskaa osallistua vielä vastaavanlaiseen meikkausprojektiin.


Tässä alla muutamia juttuja kesäväri-ihmisestä sekä päärynän muotoisesta ihmisestä:

Kesäväri-ihminen:

"Kesäihminen on kaikille yllätykseksi viileäsävyinen. Kesäihmisille sopivat puuteriset ja viileän raikkaat sävyt, esim. kameli, persikka ja omenanvihreä. Eikä turhaan puhuta meille suomalaisille sopivasta sinisestä; kesäihmisille sopii esim. farkunsininen loistavasti. Kesäihmiselle käyvät hyvin kaikenlaiset siniset ja vihreät. Vastavärinä myös erilaiset punaiset ovat tyylikkäitä.
Kun menet ostoksille kirjoita listaan nämä asiat; Puuteroitu, raikas, kuulas, valkoisen sävyinen.
Tässä muutamia värejä jotka sopivat kesäihmiselle; Vitivalkoinen, harmaabeige, nutrianruskea, farkku, kaikki pastellit, roosa, hempeät lilat, syvänsininen. Koruissa hopea. Vältä; oranssit, kirkkaan turkoosit, yleisesti kaikki lämpimät sävyt. "


Päärynävartalo:

Ominaisuudet:

  • leveät reidet ja takamus 
  •  kapeat hartiat ja olkapäät
  •  luisut olkapäät 
  • usein pienirintainen 
  • pehmeät/suorat linjat 
  • mahdollinen ylipaino kerääntyy takamuksen, lantion ja reisien kohdille

Pukeudu näin:

  •  korosta ylävartaloa saavuttaaksesi tasapainon 
  • käytä olkatoppauksia ja istutettuja hihoja
  • tiiviitä ja sileäpintaisia kankaita yläosassa
  • vaakasuorat pääntiet, suuret kaulukset
  • jos olet pienirintainen, käytä taskuja, huiveja, tikkauksia rinnan alueella
  • käytä suoria hameita ja housuja
  • vyötärö etsittävä vaatteella 
  • isot korut, mutta ei pitkiä

Vältä näitä:

  • pieniä yläosia 
  • ranteesta väljiä hihoja
  • suurikuviollisia ja vaakaraitaisia kankaita
  • pieniä päänteitä
  • yksityiskohtia alavartalossa esim. taskut, laskokset, poimut
  • joustinta neulepuseron reunassa 
  •  hulmuavia, leveitä helmoja

Kaikki ominaisuudet eivät päde kaikkiin. Minusta kohdallani ei täsmää esim. leveä takamus, pienet rinnat, tai ylipaino. Nämä ovatkin suuntaa antavia.Vinkit ovat mielestäni hyviä ja kiva että ne sai itselleenkin.

Katso mikä vartalotyyppi olet ja vinkkejä pukeutumiseen: 
http://www.klingel.fi/vartalotyypit-ja-pukeutuminen/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...