maanantai 2. maaliskuuta 2015

Viikon tohinat

Pojat kävi todella hyvin tänään nukkumaan, joten pääsin kirjottelemaan hyvissä ajoin kuulumisia.

Päästiin viime keskiviikkona lähtemään kotiin ja päätettiin sitten illalla mennä koko porukalla saunaan.

Ennen nukkumaan menoa Pikku Karhu onnistui putoamaan meidän sängyltä maljakoiden päälle. Sen kaksi sekuntia kun katsoin muualle. Nenään ja poskeen sekä olkapäähän tuli mustelmia. Ei kuitenkaan lähdetty viemään lääkäriin, koska Pikku Karhu oli ihan normaalisti. Iltayöstä käytiin katsomassa, että kaikki oli hyvin. Nyt mustelmat alkavat olla jo hävinneet.

Pikku Karhu yllätti ja heräsi kahtena yönä vain kerran joskus 4-5 välillä.

Torstaina vielä lepäilin kotona. Käytiin iltapäivällä ostamassa saamillamme lahjarahoilla uusi pyykinpesukone. Meillä oli tähän asti ollut 3,5kg:n pesukone. Pyykkiä on saanut pestä lähes päivittäin ja silti pyykkikorit pursusi yli. Nyt meillä on 8kg:n kone joka säästää myös energiaa. Voi tätä ihanuutta lapsiperheessä. Kuivausrumpu olisi vielä superhelpotus.

Perjantaina olin lasten kanssa pitkästä aikaa viettämässä iltapäivää ja iltaa ystäviemme kanssa. Neljä suunnilleen saman ikäistä ja sitten kaksi alle vuoden ikästä. Ystäväni oli tehnyt pizzaa. Lähtikö kovin meteli lapsista vai äideistä? Sitä voi miettiä... :D
Kun tulimme kotiin, Pikku Karhu ei meinannut käydä nukkumaan. Yölläkin hän oli levottomampi. Hän on niin herkkä reagoimaan, jos jokin asia "poikkeaa kaavasta". Ison Karhun kanssa on aina pystynyt mennä ja olla moneen vain, eikä se ole vaikuttanut mitenkään öihin. Pikku Karhu on kaikin puolin paljon herkempi.

Lauantaina ensin siivosin (tai yritin ainakin). Sairauden jäljiltä voimat vielä ihan hukassa. Siivotessa piti vähän väliä levätä, kun ei jaksanut tai meinasi tulla huono olo. Iltapäivällä ystäväni tuli pitkästä aikaa kahville ja samalla katsomaan uutta kotia. Olipa ihana nähdä! <3 Meillä oli myös erään ystäväni 10kk ikäinen lapsi hoidossa. Ystäväni oli hyvin sairas eikä pystynyt hoitamaan lastaan itse. Halusin tietysti auttaa häntä.
Kun illalla sain pojat nukkumaan, vietin omaa laatuaikaani ja katsoin "Äitien sotaa". Mielenkiintoista katsoa millaisia erilaisia perheitäja ja koteja sekä kasvatustapoja löytyy.

Sunnuntaiaamuna ystäväni lapsi oli jälleen meillä hoidossa. Menimme aamupäivällä koko perhe seurakuntaan. Iso Karhu pääsi Pyhäkouluun ja Pikku Karhu viihtyi meidän kanssa yllättävänkin hyvin. Oli ihanaa päästä pitkästä aikaa seurakuntaan.
Iltapäivällä isovanhemmat tulivat katsomaan Pikku Karhua, kun me veimme Ison Karhun elokuviin. Hänellä on käytössä nukkumistarrat eli kun hän menee kiltisti nukkumaan niin saa aamulla tarran. Kun hänellä on sovittu määrä tarroja, tehdään jotain mitä hän itse toivoo. Tämä on auttanut todella vaikeisiin nukkumaan menoihin ja nykyään ne sujuvat on pääsääntöisesti hyvin.
Veimme siis Ison Karhun ekaa kertaa elokuviin. Tuo oli myös ensimmäinen meidän kolmen keskeinen aika sen jälkeen kun Pikku Karhu syntyi. Iso Karhu käyttäytyä todella hienosti ja nautti älyttömästä.

Tänään onkin jo maanantai. Mieheni lähti taas loman jälkeen töihin ja me jäätiin poikien kanssa. Ison Karhun ollessa kerhossa minä kävin viemässä vauvanvaatteita kirpparille. Iltapäivällä sairaan ystäväni toinen lapsista oli meillä leikkimässä Ison Karhun kanssa. Illalla kävin katsomassa ystävääni sairaalassa. Tuntuu hyvältä, kun saa auttaa toista hädässä olevaa.

Tällästä tänne tällä kertaa. Toivotaan että täällä tervehdytään kokonaan mahdollisimman pian.

(kuva Googlen kuvahausta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...