tiistai 21. heinäkuuta 2015

Ylläriläksiäiset

Rakas ystäväni on muuttamassa perheineen pois paikkakunnaltamme. Hänen miehensä sai kutsun toiseen työpaikkaan ja he kokivat lähdön oikeaksi. Ystäväni on viime aikoina ollut kovilla kaikkien muutto-, ja työjuttujen kanssa, joten halusimme vähän hemmotella häntä läksiäisten merkeissä. Päätimme pitää suuren ystäväpiirin vuoksi aivan pienet läksiäiset, joihin osallistui vain viisi ihmistä.
Teimme etukäteen hänelle kortin, johon olimme leikelleet lehdistä hänelle osuvia juttuja. Toiselle puolelle jokainen kirjoitti pienet (tai vähän suuremmat) terveiset.

Eräs ystävämme oli sopinut lähtevänsä jätskille "läksiäissankarimme" kanssa. Hän sanoi lasten kanssa tulleen säätöä, joten sankarin täytyisi tulla heille kotiin ensin. Olimme kaikki muut menneet jo etukäteen paikalle ja piilouduimme lastenhuoneeseen, mistä iloisesti yllätimme hänet. Tosiaankin onnistuimme tuossa yllätyksessä. Hän kertoi, ettei hänelle ollut koskaan pidetty polttareita, joten sovittiin näiden olevan polttariläksiäiset.

Annoimme hänelle tekemämme kortin ja pyysimme häntä rentoutumaan. Teimme hänelle mintun- ja ruusun terälehdistä sekä karkeasta merisuolasta jalkakylvyn. Hänelle tarjoiltiin minttuvettä ja itsetehtyä raakasuklaata. Jalkojen oltua jonkin aikaa lämpöisessä kylvyssä, aloimme hieroa niitä piparminttukuorintavoiteella. Tämän jälkeen hän sai vielä liotella puhtaassa vedessä. Lopuksi hieroimme jalkoja pehmentävällä jalkarasvalla ja samalla yksi ystävistämme hieroi hänen hartioitaan. Tämä sankarimme osasi todellakin nauttia näistä hoidoista.

Hoitojen ja rupattelun jälkeen lähdimme Amarilloon syömään, koska se on sankarimme vakio- ja suosikkipaikka. Tarjosimme porukalla hänelle tuona iltana kaiken. Söin lammasta ja perunoita. Mielestäni lammasta oli todella vähän, mutta hinta oli edullinen. Ruoka maistui ja juttua riitti. Mitä tapahtuu kun neljä äitiä ja yksi raskaana oleva pääsevät saman pöydän ääreen? Tietysti jutut siirtyvät raskauteen ja synnytykseen. Viereisessä pöydässä olevien miesten posket alkoivat jo hieman punoittaa. Meillä oli hauskaa ja naurua riitti, mikä oli pääasia.

Amarillon jälkeen päätimme mennä juomaan iltateet eräälle terassille. Viereisellä terassilla oli soittamassa livebändi, joka loi aivan oman tunnelmansa. He soittivat ainakin jazzia. Otin itselleni hedelmäisen teen, jonka nimeä en muista. Teekuppien äärellä parannettiin maailmaa ja jälleen saatiin hieman pitkiä katseita. Äidit lähteneet vähän viettämään vapaailtaa, mutta selvinpäin.
Kaikilla taisi olla hauskaa ja ainakin meidän polttariläksiäissankarilla oli hauskaa.
On se vaan niin ihanaa, kun on edes muutamia ihania uskovia äitejä lähiympäristössä, joiden kanssa jakaa ilot sekä surut. <3 Jään kaipaamaan ystävääni, mutta onneksi hän jatkaa täällä opiskelua ja välimatkaa on vain 2 tuntia. Nykyaikana yhteydenpitoa helpottavat myös puhelimet.

                                    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...