lauantai 11. heinäkuuta 2015

Metsäretki

" Jos metsään tahdot mennä, niin takuulla yllätyt..."
Me lähdimme mökillä ollessamme lasten ja sukulaisten kanssa pienelle metsäretkelle. Iso Karhu tykkää käydä metsäretkillä. Hän toivoi nytkin pääsevänsä metsään.
Kannoin Pikku Karhua reppuselässäni. Haastavaa siitä teki se, ettei hän osannut vielä pitää kiinni. Häntä oli kuitenkin niin kevyempi kantaa kuin sylissä. Otimme pojille pienen välipalan mukaan.

Kävelimme ensin metsätietä, jonka varressa oli monta muurahaispesää. Niistä en saanut otettua kuvaa, koska kannoin Pikku Karhua. Käännyimme metsään pienelle polulle, jonka varressa oli valtavasti jo kypsiä mustikoita. Lapset halusivat syödä suurimman osan heti, mutta kuppiinkin kertyi muutamia. Pikku Karhu ihastui mustikoihin ja halusi niitä koko ajan lisää.

Mennessämme syvemmälle metsään löysimme ihanan paikan, missä oli paljon metsämansikoita ja perhosia. Pikku Karhu ihastui myös mansikoihin ja pyysi niitä lisää sanomalla: maa."  Saadessaan mansikan suuhunsa, hän leväytti valtavan suloisen hymyn. Siellä ollessamme alkoi hieman sataa vettä, mutta se ei meitä haitannut.
Paluumatkalla pysähdyimme istumaan kiven päälle ja pojat saivat välipalan. He nauttivat kovasti. Sateen jälkeen hyttyset olivat lähteneet oikein porukalla liikenteenseen. Iso Karhu olisi halunnut jatkaa retkeilyä, mutta Pikku Karhun kantaminen alkoi käydä jo raskaaksi. Palasimme siis takaisin mökille.

Minusta on tärkeää, että lapsia viedään luontoon. Kaupungissa on puistoja, mutta eivät ne ole mitään verrattuna oikeaan metsään. Jossain oli tutkittukin sitä, että metsässä kävely parantaa lasten koordinaatiokykyä ja tietysti luonnon tuntemista. Metsäretkissä on myös mukava yhdessä tekeminen ja rauhoittuminen luonnon keskellä. 
                                                             (Kuva Googlen kuvahausta)

Kaikki innolla tutustumaan metsän saloihin. :)
                                             (Kuva Googlen kuvahausta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä. :)

Ympyrä sulkeutuu

  Ympyrä sulkeutuu, kun suljen oven viimeistä kertaa. Olen viimeisen vuoden kipuillut tämän blogin kohtaloa ja tuntunut, että siitä olisi ai...